KPDS ve DPYS yarın yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2007 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personeli ile yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenlere yönelik Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) ve Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı yarın yapılacak.

Sınav Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van ile Lefkoşa'da gerçekleştirilecek.

KPDS Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danca (Danish dili), Farsça, Fransızca, Hollandaca, İngilizce, İrlandaca, İspanyolca, İtalyanca, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça ve Yunanca'dan yapılacak.

Ancak yatırım hizmetlerinde çalışmaları nedeniyle maktu yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyen teknik personel yalnız Almanca, Fransızca ya da İngilizce'den sınava girebilecek. Sınavda adaylara 100 soru yöneltilecek.

Devlet Parasız Yatılı da yarın

Sınav, Türkiye'de tüm illerde ve yurtdışında Lefkoşa, Medine'de merkezi sınav sistemiyle gerçekleştirilecek.

Sınava ilköğretim okullarının 5., 6. ve 7. ile ortaöğretim okullarının 9., 10. ve 11. sınıflarında okuyan toplam 428 bin 964 öğrenci katılacak.

Saat 10.00'da başlayacak sınavda 5. sınıf öğrencilerine 120, diğer sınıflardaki öğrencilere ise 100 dakika süre verilecek.

Parasız yatılılık ve bursluluktan yararlanmak isteyen ilköğretim 8.sınıf öğrencilerinin katılacağı Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) ise 10 Haziran 2007'de gerçekleştirilecek.

Sınav sonuçları 20 Temmuz 2007 tarihinden itibaren açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber