72 yaşındaki kitap kurdu

MANİSA'da, Kütüphaneler Haftası'nda en çok kitap okuyanlar arasında 72 yaşındaki Nazmi Yurga birinci, 64 yaşındaki Nesim Oğuz ise ikinci oldu. Haftada 3 kitap bitiren kitap kurtları, gençlere de okumalarını tavsiye etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Mart 2018 22:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
72 yaşındaki kitap kurdu

MANİSA'da, Kütüphaneler Haftası'nda en çok kitap okuyanlar arasında 72 yaşındaki Nazmi Yurga birinci, 64 yaşındaki Nesim Oğuz ise ikinci oldu. Haftada 3 kitap bitiren kitap kurtları, gençlere de okumalarını tavsiye etti.

Manisa İl Halk Kütüphanesi'nde, 54'üncü Kütüphaneler Haftası kutlandı. İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, davetliler, öğrenciler ve aileleri programa katıldı.

Etkinlikte konuşan Sudak, Şehzadeler Belediyesi'nin şantiyesinin bulunduğu alana yeni bir kütüphane yapmayı planladıklarını belirterek, "2017 yılı sonu itibariyle 26 bin 791 üyeye sahip olan kütüphanede 72 bin 882 kitap bulunuyor. 2017 yılında kütüphaneden 349 bin 647 kişi faydalandı. Manisa bu rakamlarla ülke genelinde 8'inci sırada yer aldı. Kütüphane üyesi kişiler 2017 yılında 102 bin 243 kitabı evlerine ödünç alarak kütüphaneden faydalandılar. Yeni kütüphaneyle ilgili yer çalışmamız vardı. Şehzadeler Belediyesi şantiyesinin olduğu alanda 2 bin metrekare üzerine konferans salonu, kurs merkezleri, çocuk kütüphaneleri, okuyucu bölümleri, sergi alanı gibi bölümlerin bulunduğu kapsamlı bir İl Halk Kütüphanesi yapacağız. Bu sene içinde projesini bitirip yapım aşamasına geçmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler, şiirler okudu ve anaokulu öğrencileri de gösteri yaptı.

Programda en çok kitap okuyan öğrencilere ve yetişkinlere Dr. İbrahim Türek Okum Ödülü verildi. En çok kitap okuyan yetişkinler kategorisinde birinci olan iki çocuk babası emekli 72 yaşındaki Nazmi Yurga ödülünü aldı. Yurga, "Küçük yaşlarda çizgi roman okuyarak başladım. Haftada 3 kitap okuyorum, kütüphaneden zaten 3 kitaptan fazlasını alamıyorum. 1998 yılında emekli oldum. Benim evimde bir kamyonet kitap var. Kitap okumak beni rahatlatıyor. Televizyon izlemiyorum. Kitaplarla uğraşmak hoşuma gidiyor. Kitap okumak insanın ufkunu açar. Ben kitap okumayı çok seviyorum" dedi.

Emekli sınıf öğretmeni 64 yaşındaki Nesim Oğuz ise en çok kitap okuyanlar arasında ikinci oldu. 1997 yılında emekli olan Oğuz, vaktinin büyük bölümünü kitap okuyarak geçirdiğini anlatıp, "Kitap okuyarak eksiklerimizi tamamlarız. Gençler de kitap okuyarak kendini geliştirsin, okuyarak her şeyi bilsin. Okudukça insan öğreniyor. Kendisiyle barışık hale geliyor. Haftada 3 kitap okuyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber