YPK, KÖYDES ödeneklerinin dağıtılmasını onayladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mart 2018 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 18:43
YPK, KÖYDES ödeneklerinin dağıtılmasını onayladı

T.C.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü

Sayı :91810902-250/ 3 i S 7" 27/03/2018
Konu:2018 Yılı KÖYDEŞ Uygulaması

DAĞITIM YERLERİNE

7066 sayılı 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun 10 uncu maddesi ile 2017/10924 sayılı 2018 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararının eki 2018 Yılı Yatırım Programı hükümlerine dayanılarak hazırlanan 2018 Yılı Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDEŞ) Projesi uygulama usul ve esaslarının tespit edildiği Yüksek Planlama Kurulu (YPK)'nun 23/03/2018 tarihli 2018/6 sayılı Kararı ve ekleri http://www.migm.gov.tr adresinin duyurular bölümünde yayımlanmıştır.

Kararda belirtilen temel ilkeler çerçevesinde 2018 yılı KÖYDEŞ Projesi çalışmaları için aşağıda belirtilen tedbirlerin alınması uygun bulunmuştur:

1. 2018/6 sayılı YPK Kararı gereğince, iller ve ilçeler bazında tahsis edilen ödeneklerin kullanılması için hazırlanacak olan il programı, (II, III ve IV sayılı tablolar) İl Tahsisat Komisyonu tarafından 03/04/2018 tarihine kadar karara bağlanacaktır. Hazırlanan il programının ihale iş ve işlemlerine Bakanlık onayına müteakip başlanılacaktır.

2. Köylere Hizmet Götürme Birliklerine (KHGB) tahsis edilen toplam ödeneğin azami yüzde 30'a kadar ortak alım işlerinde kullanılmak üzere ortak alım ödeneği ayrılabilir. Tahsis edilen ödenekten ilçeler arasında farklı ödenek kesintisi yapmaya vali yetkilidir. KHGB ödeneğinden kesilen ödenek tutarları II sayılı tabloda, kesilen ödeneklerin nereye kullandırılacağı ise ilgili uygulayıcı birimlere ait tabloda gösterilecektir.

3. İller ve ilçeler bazında dağılımı gösterilen I sayılı tabloda yer alan KÖYDEŞ ödenekleri "II. Kapsam" bölümünde belirtilen tüm işler için kullanılabilecektir.

4. Proje kapsamında yol projelerinde trafik yoğunluğu ve hizmet ettiği nüfusu fazla olan grup köy yolları öncelikli olmak üzere birinci derece köy yolları yapılacaktır. Yapılacak yollarda bitümlü sıcak karışım (BSK) veya beton yol (klasik beton yol veya silindirle sıkıştırılmış beton (SSB)) yapımı esastır. Sathi kaplama uygulanmayacak olup, çok zorunlu hallerde sathi kaplama yol yapımı Bakanlığımızın onayı ile yapılacaktır.

5. BSK yollarda, binder kalınlığı en az 8 cm, temel malzemesi ise 20 cm olacak, beton yollarda ise, beton kalınlığı en az 15 cm (temel malzemesinin gerekli olduğu durumda 15 cm temel malzemesi kullanılacaktır.) olacaktır.

6. Asfalt ve beton yollarda trafik güvenliğine ilişkin yatay ve dikey işaret ile levhaların yapılmasına ilişkin hususlar ihale şartnamesine konulmak zorundadır.

7. 31/12/2017 tarihi itibariyle köy içme suları envanterinde susuz ünitesi bulunan ilçelerde, bu ünitelere ait projelerin programa alınması ve KÖYDEŞ ödeneğinden yeterli kaynağın sağlanması zorunludur.

8. Tüm illerde Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) kurulumunun, Bakanlıkça hazırlanmış olan KÖYDEŞ Projesi CBS Rehberine uygun olarak 2018 yılında KÖYDEŞ Projesi ortak alım ödeneğinden ödenek ayrılarak tamamlanması zorunludur. Köy alt yapısı envanter bilgilerinin, İ1 Özel İdareleri tarafından sayısallaştırma işlemleri Bakanlık koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı ve Harita Genel Komutanlığı tarafından hazırlanacak rehber dokümana uygun olarak doğrudan veya hizmet alımı usulü ile yapılacaktır.

9. YPK Kararı ekinde bulunan EK-II, EK-III, EK-IV ve EK-V sayılı tablolar ile banka hesap numaralarına ait formun http://www.migm.gov.tr adresinin duyurular bölümünden temin edilerek (KHGB ve İÖİ tarafından açılan KÖYDEŞ özel hesaplarına ait İÖİ/KHGB 'nin tam adı, vergi kimlik numarası, banka adı, şube adı, şube kodu, hesap numarası (IBAN), hesabın aktif olması gibi konularda) eksiksiz olarak doldurulacak, ayrıca ekte gönderilen çizelgeye de KÖYDEŞ Projesi personeline ait bilgiler doldurularak 09/04/2018 tarihine kadar mail ile [email protected] adresine, yazılı olarak da Bakanlığımıza gönderilecektir.

10. KÖYDEŞ Projelerinin il genelinde KHGB'lerden gönderilen aylık izleme raporu ile ödenek takip cetvelinin derlenmesi ve Bakanlığa gönderilmesi, valilik ve/veya İÖİ internet sitesindeki KÖYDEŞ ile ilgili bilgilerin güncellenmesi, onaylanan Programdaki ödenek tahsis değişikliği taleplerinin sonuçlandırılması ve Bakanlıkça talep edilen bilgilerin zamanında hazırlanmasından sorumlu olmak üzere, KÖYDEŞ Koordinasyon Birimine vali tarafından bir harita mühendisi ve bir tekniker bizatihi KÖYDEŞ Projesi CBS Rehberine uygun verilerin sayısallaştırılmasmdan sorumlu olmak üzere, toplam dört personel tam zamanlı olarak Merkez KEIGB'de görevlendirilmesi ve bu personele KÖYDEŞ Projesi ile ilişkili işler dışında görev verilmemesi, geçen yıldan farklı bir birimin görevlendirilmesi durumunda geçmiş yıl evraklarının bu birime devredilmesi, koordinasyon birimi tarafından konsolide edilerek Haziran ayından itibaren her ayın birinci günü düzenli olarak [email protected] adresine gönderilmesi sağlanacaktır.

11. Programın uygulanması sonucunda yıl sonunda ulaşılması hedeflenen iş miktarı bilgileri, EK-V sayılı tabloya işlenerek vali tarafından en geç Nisan ayı sonuna kadar Bakanlığımıza gönderilecektir.

12. KÖYDEŞ Projesi kapsamında yürütülen projelerin 18/04/2011 tarih ve 2426 sayı ile onaylanarak yürürlüğe giren Mülkiye Müfettişlerince Düzenlenen Raporların Değerlendirilmesi, Takibi ve Sonuçlandırılması Hakkında Yönerge hükümleri uyarınca, Mülkiye Müfettişleri tarafından her yıl mahallinde yapılan denetlemeler sonucunda hazırlanan inceleme raporlarında belirtilen eksikliklerin giderilmesine yönelik olarak yapılan çalışmaların ve/veya önceki dönemlere ait denetlemeler sonucunda incelemeye alınmış işlere yönelik olarak yapılmış veya yapımı devam eden çalışmaların Haziran ayından itibaren üçer aylık dönemler halinde raporlanarak Bakanlığımıza bildirilecektir.
Bilgi ve gereğini arz ve rica ederim.

Ekler için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber