İşçi seçim zammı bekliyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçi zam görüşmeleri için hızlandı. Türk-İş Başkanı Salih Kılıç toplu sözleşme dönemini erkene almak için hükümete teklifte bulundu. Kılıç ?Hükümetle zam pazarlığına haziran ayında başlamak istiyoruz' dedi

HÜKÜMETİN seçim ekonomisi uygulanmayacak sözlerine rağmen işçiler toplu sözleşmeleri yeni hükümete bırakmamak için kolları sıvadı. Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, kanun gereği halen süren görüşmelerin yüzde 80'inin 15 Haziran'a kadar tamamlanması gerektiğini hatırlatarak ?Seçim atmosferine giriliyor. Bu nedenle, toplu sözleşmelerde sıkıntı yaşamamak için bu ay sonuna kadar bu işi bitirmeyi, Haziran'da da hükümetle pazarlığa başlamayı planlıyoruz' dedi. Erken seçim tarihi olarak belirlenen temmuz ayı, yaklaşık 300 bin kamu işçisi için de zam ayı. Kanun gereği, kamu işyerlerinde yaklaşık 1 ay önce başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin yüzde 80'inde 15 Haziran'a kadar sonuca ulaşılması, ardından da hükümetle görüşmelere başlanması gerekiyor.

HÜKÜMETE TEKLİF

BÖYLELİKLE işçinin 2 yıllık zam oranlarının belirleneceği toplu sözleşmeler temmuz ayının ilk haftasında tamamlanabiliyor. Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, görüşmelere yönelik takvimi erken tarihlere almak üzere, ilgili Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den randevu talep ettiklerini söyledi. Kılıç ?Sözleşmenin seçimden önce bitmesini istiyoruz. Müzakerenin süresi 15 Haziran'da doluyor. Bu tarihe kadar yüzde 80'inin tamamlanması gerekiyor . Biz süreci hızlandırmayı planlıyoruz. Çalışmaları mayıs sonu tamamlayıp, Haziran ayında da hükümetle zam görüşmelerine başlamayı istiyoruz' dedi. Kılıç ?Zam beklentimiz, enflasyon kaynaklı yüzde 15 ve refah payı' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber