Bir kurumun itibarı personelinin itibarı kadardır

Özgür Eğitim-Sen Genel Sekreteri Ali Aydın 'O bıçak aslında bana saplandı' başlıklı yazısıyla bıçaklanan, öldürülen eğitimcilerin sahipsizliğini gündeme taşıdı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mart 2018 00:06, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 03:14
Bir kurumun itibarı personelinin itibarı kadardır

Özgür Eğitim-Sen Genel Sekreteri Ali Aydın 'O bıçak aslında bana saplandı' başlıklı yazısıyla bıçaklanan, öldürülen eğitimcilerin sahipsizliğini gündeme taşıdı. 'Bir kurumun itibarı personelinin itibarı kadardır' diyen Ali Aydın MEB'in eğitim çalışanlarına karşı takındığı ilgisizliği eleştirerek MEB'e, sağlık personeline uygulanan şiddet karşısında ayaklanan Sağlık Bakanlarının açıklamalarıno örnek gösterdi. 28.03.2018 tarihli yazı şu şekilde:

Milletvekili Özdal Üçer'in eşi trafik kazası geçirdi. Kazanın akabinde araçta bulunan çocuğu ile birlikte Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Özdal Üçer müdahalede gecikildiği iddiasıyla tartıştığı Dr. Oğuz Eroğlu'nu tekme tokat dövdü, Başhekim Vekili Vural Polat'a ise ağır hakaretlerde bulundu.

Peki, Sağlık Bakanı ne yaptı?

Aynı gün kameraların karşısına geçti ve şöyle dedi: ''Her kim olursa olsun, bu isterse Van'da maalesef dün karşılaştığımız örnekte olduğu gibi bir milletvekili olsun, bir sağlık çalışanına bir doktora karşı, sözlü ya da fiili herhangi bir saldırıda bulunursa bu ülkenin Sağlık Bakanı'nı, beni bizzat karşısında bulacak.''

Bakan Akdağ bu sözlerle iktifa etmedi, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti durdurmak için çıkarmak istedikleri "şiddet yasası" hakkında son durumu da aktardı. Akdağ şöyle dedi: "Şiddet yasası konusunda da Adalet Bakanımızla görüştük. Dünyada örneklerini ve uygulamalarını bakanlığımızca birlikte gözden geçiriyoruz. Şiddet uygulayanlara ceza var tabii. Cezasız kalmıyor. Yakın zamanda sadece (benim reçetemi yazmadın) diyen birine büyük bir ceza verildi. Gerekirse bu cezaları artıracağız.''

Bakan Akdağ ayrıca sağlık çalışanlarının hakları ve hukuklarını koruyacaklarını, ''maganda''lara asla müsamaha göstermeyeceklerini ifade etti.

*

31 Mart 2017

Erzurum'da ambulans dağıtım törenine katılan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ; "Sağlık çalışanına uzatılan eli ya da söylenen kötü bir sözü ben kendi şahsıma uzatılan el kendi şahsıma uzatılan kötü söz olarak kabul ediyorum. Bu konuda çok hassasız" dedi.

*

27 Mart 2018

Doktora şiddette Kanada, İngiltere gibi ülkelerin de sorunu olduğunu, İngiltere'nin bu konuda aldığı tedbirleri incelediklerini kaydeden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şunları söyledi: "Stratejik plan hazırladık. Meslek örgütleriyle, İçişleri ve Adalet bakanlıklarıyla görüşeceğiz. Medya kampanyalarını yaygınlaştıracağız. Vatandaş ile doktor arasındaki sevgi ilişkisini kuvvetlendireceğiz. Güvenlikçi sayısı artacak, kamera sistemi, gerçek zamanlı izlemeye geçilecek. Acil servisler gibi riski yüksek yerlerde şiddete karşı alarm düğmeleri oluşturacağız. Magandalara fırsat vermeyeceğiz. Gaziantep'te M.G. tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'a doğrulan bıçak benim böğrüme vurulmuş bıçaktır."

*

22 Temmuz 2017

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Bitlis ve Sakarya'da iki hekimin darp edilmesine ilişkin, "Sağlık çalışanlarına karşı yapılan bu saldırıları kınıyoruz. Adli makamlara intikal eden bu vakaları yakından takip ettiğimizin de bilinmesini isteriz.", dedi.

Saldırıya uğrayan iki meslektaşını arayarak geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu aktaran Demircan, sağlık çalışanlarının arkasında olduklarını ifade etti.

*

13 Ekim 2017

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan gazetecilerle bir araya geldiği kahvaltılı basın toplantısında, Iğdır Devlet Hastanesinde bir hekimin bıçaklanması olayının ardından " Yapılan saldırıları kendime yapılmış gibi hissediyorum.", dedi.

*

3 Kasım 2014

Ankara Keçiören'de Esertepe Mustafa Necati Ortaokulunda okuyan ve sabahçı olduğu belirtilen 8. sınıf öğrencisi U.A, öğleden sonra tekrar okula geldi. Müdür Yardımcısı Hayri Özkan'ın odasına giren U.A, yanında getirdiği tabancayla öğretmene ateş etti.

Kolundan ve belinden yaralanan yaralanan müdür yardımcısı ambulansla Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu olaya kim mi tepki gösterdi?

Birkaç öğretmen öğretmenlere şiddeti kınadı.

26 Eylül 2012

İzmir'in Karabağlar Nezire Merzeci Ortaokulu'nda 8. sınıf öğrencisi derse geç gelmesi nedeniyle tartıştığı fen bilgisi öğretmeni Sevilay Durukan'ı (40) derste bıçakladı. Hastaneye kaldırılan 2 çocuk annesi kadın öğretmen ameliyatta hayatını kaybetti.

Bu olaya kim mi tepki gösterdi?

Birkaç öğretmen öğretmenlere şiddeti kınadı.

15 EKİM 2017

Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, üç yıldır görev yaptığı okulun içinde, öğrencilerinden İ.P.'nin pompalı tüfekli saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla ağır yaralanan 2 çocuk babası Kökmen doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Bu olaya kim mi tepki gösterdi?

Birkaç öğretmen öğretmenlere şiddeti kınadı.

23 Mart 2018

Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Aktepe köyündeki Yatılı Bölge Okulu Müdürü Yusuf Varol, bir öğrencinin ağabeyi tarafından sırtından bıçaklandı. Yoğun bakıma alınan Varol'un sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

Bu olaya kim mi tepki gösterdi?

Birkaç öğretmen öğretmenlere şiddeti kınadı.

26 Mart 2018

Kayseri'de Kadı Burhaneddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim gören B.T, bir süre önce disiplin kurulu kararı ile okulundan uzaklaştırıldı. B.T, uzaklaştırma cezası almasının ardından olaydan sorumlu tuttuğu müdür yardımcısı Gülhan Ş'yi takip edip bıçakla yaraladı.

Bu olaya kim mi tepki gösterdi?

Birkaç öğretmen öğretmenlere şiddeti kınadı.

***

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber