Cezaevleri kampüs sistemine geçecek

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim kampüslerinin benzeri cezaevlerinde de model olarak uygulanmaya başladı

ADALET Bakanlığı Ceza veTevkifevleri Genel Müdürlüğü, ceza infaz kurumlarını kampüs cezaevine dönüştürüyor. İçinde kreş ve sağlık ocağı ve çamaşırhanesi gibi ünitelerin bulunduğu kampüs cezaevlerinin birincisi, 1 Temmuz 2006'da Ankara'da açıldı. Ankara'yı İstanbul, İzmir ve Kocaeli ceza infaz kurumları izleyecek. İstanbul'da iki yeni cezaevi kurulması öngörülüyor. Bunlardan birincisi Silivri'de diğeri de Maltepe'de yapılacak.

7 kampus cezaevi var

Kampüs cezaevlerinde ziyaretçi bekleme binaları, ısıtma merkezi, jandarma binası, araç bakım, mutfak, çamaşırhane gibi birimlerin yanı sıra kreş, sağlık ocağı, duruşma salonları bulunuyor.

Ankara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde 7 tane ceza infaz kurumu yer alıyor. Büyükşehirlerdeki hükümlü ve tutuklu sayısındaki hızlı artışla birlikte doluluk nedeniyle sıkıntı yaşamaya başlayan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yetkilileri birden çok infaz kurumuna ihtiyaç duyulmaya başlandığına dikkat çekiyor.

Bakanlık yetkilileri, ihtiyaçların karşılanması amacıyla çamaşırhane, mutfak, sağlık ünitesi gibi ortak alanları bulunan birden fazla cezaevinin yer aldığı ceza infaz kurumları kampüsünün yapımını hedeflediklerine işaret ediyorlar.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre 1 Nisan 2007 tarihi itibarıyla cezaevlerinde şimdiye kadarki en yüksek hükümlü ve tutuklu sayısına ulaşıldı. 2004 yılı Aralık ayında 57 bin 930, 2005`in aynı döneminde 55 bin 870, geçtiğimiz yıl sonunda ise 70 bin 277 olan hükümlü ve tutuklu sayısı 79 bin 177'ye yükseldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber