'DTP olarak seçime bağımsız katılacağız, hedef 35 milletvekili'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokratik Toplum Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Sakık, parti örgütleri olarak genel eğilimin, 22 Temmuz'da yapılacak erken seçime bağımsız adaylarla katılmak olduğunu ve en az 35 milletvekili ile Meclis'e girmeyi hedeflediklerini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu bölgesinde etkin olan, yerel seçimlerde bir çok belediye başkanlığını kazanan, 1989'dan bu yada çeşitli adlar altında seçimlere katılan ve yüzde 10'luk barajın altında kalan DTP tabanı, bu kez farklı bir yöntemle mecliste temsil edilebilmenin yollarını arıyor.

Partinin Genel Başkan Yardımcısı Sakık, 8-9 Mayıs tarihlerinde Diyarbakır'da DTP il başkanlarının ve DTP'li belediye başkanlarının da katılımıyla, genişletilmiş bir toplantı yapacak olan parti yönetiminin, 22 Temmuz'da yapılacak seçimler konusunda izlenecek yol ve yöntemleri belirleyeceğini ve bunu da kamuoyuna açıklayacağını söyledi.

Konuya ilişkin olarak Reuters'ın sorularını yanıtlayan Sakık, "Örgütlerimizin ve tabanımızın ağırlıklı görüşü seçimlere bağımsız adaylarla katılmak yönünde. Toplantıdan da bu yönde bir karar çıkacak" dedi. TBMM'de grup kurmak için yeterli olan 20 milletvekili sayısına ulaşıp ulaşamayacaklarının sorulması üzerine ise Sakık, "Gruptan daha fazla, en az 35 milletvekili çıkarırız" diye konuştu.

Bağımsız adayı seçtirme konusunun zorluğu ve adaylara, seçilecek kadar dengeli oy dağılımının nasıl sağlanacağı konusunda ise Sakık şunları söyledi:

"İllerde ve seçim çevrelerinde belirlenen kişiler bağımsız olarak aday gösterilecek. İllerin semtleri ve ilçelerindeki örgütlerimize, o bölgedeki seçmenlerin hangi bağımsız adaya oy vermesi gerektiğini söyleyeceğiz ve örgütlerimiz bunun için çalışacak. O nedenle bağımsız adaylar konusunda dengeli ve seçilecek kadar oy dağılımı sağlama konusunda bir sıkıntı olmaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber