Kumpas mağduru Binbaşı Hamza Kaya'nın acı günü

İzmir'de FETÖ'nün kumpas davalarından biri olan 'Askeri Casusluk' davasının mağdurlarından Binbaşı Hamza Kaya'nın kanser tedavisi gören öğretmen eşi Filiz Kaya hayatını kaybetti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Nisan 2018 16:01, Son Güncelleme : 01 Nisan 2018 16:05
Kumpas mağduru Binbaşı Hamza Kaya'nın acı günü

Kumpas mağduru Binbaşı Hamza Kaya'nın, 35 yaşındaki eşi Filiz Kaya, kansere karşı verdiği 6 yıllık mücadeleyi kaybetti. Binbaşı Hamza Kaya, İzmir'deki Askeri Casusluk davasında tutuklandı. Hakkında 1 ile 3 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı. Cezaevine girdiğinde eşine kanser teşhisi konmuştu. 2 yıl boyunca tutuklu yargılandı. Bu süreçte eşinin hastalığı gittikçe ilerledi. Neredeyse her duruşmada eşinin durumunu izah ederek tahliye istedi. "Zaten üç yıl hapisle yargılanıyorum, ceza alsam bile infazı kadar tutuklu kaldım" diyerek uğradığı haksızlığı anlattı.

'BİZİ TUTUKLAYIN HAMZA'YI BIRAKIN...'

Beraber yargılandığı subay arkadaşları da "Hepimizi tutuklu yargılayın, tahliye etmeyin ama Hamza'nın eşinin durumu iyiye gitmiyor, lütfen onu bırakın" diyerek Hamza Kaya'nın tahliyesini talep ettiler. Ancak Kaya tahliye edilmedi. Ta ki 2014 yılına kadar.2 yıl tutukluluğun ardından tahliye edildi, ardından da beraat etti.

YARGILAYANLAR FİRARDA

Yargılandığı davanın bir 'kumpas' olduğu ortaya çıktığında onu gözaltına alan polisler, sorgulayan savcılar, yargılayan hakimlerin ve dava konusu dijitallere dair rapor veren TÜBİTAK bilirkişilerinin tamamı ya firari ya tutukluydu. Hamza Kaya onların yargılandığı davaya 'müşteki' olarak katılıyordu.

MÜCADELESİ 6 YIL SÜRDÜ

Binbaşı Hamza Kaya İstanbul'a tayin edildi. Eşinin durumu daha da kötüleşmişti. Ağır bir tedavi süreci geçiriyordu. Kaya bir yandan 11 yaşındaki kızı Damla ile ilgileniyor, bir yandan eşinin tedavisi süresinde ona moral veriyor, bir taraftan da İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işine devam ediyordu. Kaya'nın eşi yaklaşık 6 yıldır devam ettirdiği kanser mücadelesini bugün kaybetti. Cenazesi memleketi Erzincan'da toprağa verilecek

MUSA KESLER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber