Aksu, bakanlık görevini Güneş'e devretti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdülkadir Aksu, genel seçim nedeniyle anayasa gereği İçişleri Bakanlığı görevini, yerine atanan Osman Güneş'e devretti.

Aksu, İçişleri Bakanlığı makamında gerçekleştirilen devir-teslim töreninde yaptığı konuşmada, son 4.5 yılda bakanlık olarak önemli hizmetlere imza atıldığını ifade ederek, bu hizmetleri anlattı. Aksu, sivil toplum örgütlenmesi önündeki yasal engelleri kaldırdıklarını, yeni Dernekler Kanunu'nu yürürlüğe soktuklarını belirterek "Dönemimizde, işkence ve kötü muamele, sıfır tolerans ilkesiyle, ülkemiz gündeminden çıkartılmıştır" diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı'nın başında bulunmanın çok onurlu bir görev olduğunu söyleyen Aksu, personeline de teşekkür etti. Aksu, şöyle konuştu: "Göreve yeni atanan sayın bakanımızın öncülüğünde İçişleri Bakanlığımızın, Türkiye Cumhuriyeti devletinin demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti ilkelerinin korunması ve geliştirilmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliklerinin sağlanması, kırsal kesimin sorunlarının asgari düzeye indirilmesi konularında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üstün bir gayret ve çaba içerisinde olacağına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle görevimi gönül rahatlığı içerisinde Sayın Bakanımıza devrediyorum."

Osman Güneş'in sözleri

İçişleri Bakanlığı'na atanan Osman Güneş de Aksu'dan devraldığı görevin ne denli önemli olduğunu ve sorumluluklarını bildiğini ifade etti.

Bu görevi omuzlarken en büyük desteğinin bakanlık teşkilatının saygın, yetişmiş ve değerli kadroları olacağını dile getiren Güneş, görevi Aksu'dan almasının da kendisi için şans olduğunu kaydetti.

Güneş, İçişleri Bakanlığı'nın kendisinin 30 yıllık yuvası olduğunu ifade ederek, "Bu geçiş döneminde üzerime tevdi edilen bu emaneti en iyi şekilde ifa etmeye, yerine getirmeye devam edeceğim" dedi.

Görevde bulunacağı süre içinde seçimlerin başarılı bir şekilde sonuçlandırılmasını hedeflediklerini söyleyen Güneş, görev süresince basın mensuplarının da yardımlarını beklediğini belirtti. Konuşmaların ardından Güneş, hizmetleri dolayısıyla Aksu'ya bir şilt sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber