Sol flörtünde DSP çatlağı

Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl başkanlarıyla işbirliği koşullarını değerlendiren DSP'den cevap çıkmadı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP ile işbirliği konusunda görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Sezer, işbirliği konusunda parti içinde görüş ayrılığının bulunmadığını ifade etti.

Sezer, İl Başkanları toplantısından ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP ile işbirliği konusunda yapılan görüşmeler konusunda bilgi veren Sezer, görüşmelerin ?iyi niyetle? sürdürüldüğünü belirtti. Sezer, ?İki tarafın da iyi niyetli olduğuna inanıyorum. Bu görüşmelerden hakkaniyetli bir sonuç alınabileceğine de güveniyorum. Çünkü Türkiyemizin, halkımızın geleceği her şeyden önce? diye konuştu.

İl başkanları toplantısı öncesinde ?Başbakan Sezer? sloganları atıldığını hatırlatması üzerine Sezer, şunları söyledi: ?Örgütümüz her zamankinden daha kararlı, bilinçli ve inançlı bir şekilde çalışıyor. Örgütümüz kenetlenmiş durumda. Bugün değil son üç yıldır olağanüstü bir gayret sarfediyor. Son iki yıldır alanlarda, sahada olan tek partiyiz.

Hiç kimsenin arkasına sığınmadan, sorunu demokrasi içerisinde sivil toplumla ama aynı zamanda siyasetle çözmemiz gerektiğini söyleye geldik, inisiyatif aldık. Bu, örgütümüzün inancı, dinamizmi kararlılığı sayesindedir. Günlük heyecanlar yerine mantıklı kararlarla toplumun geniş kesimlerini kapsayacak çalışmaların yapılmasını doğru buluyoruz.?

?GÖRÜŞ AYRILIĞI YOK?

Sezer, CHP ile işbirliği konusunda DSP içinde bir görüş ayrılığının yaşanıp yaşanmadığına ilişkin soru üzerine, ?Hiç yok, sıfır. Hiçbir görüş ayrılığı yok? yanıtını verdi.

CHP ile görüşmelerin sürdüğünü anlatan Sezer, görüşmelerin belli programlara bağlanmadığını ifade etti.

Sezer, ?Tüm arkadaşlarımız net bir şekilde kararlarını, düşündüklerini, alandan gelirken o bölgedeki halkın düşüncelerini bize yansıtacak konuşmalar yaptılar. Her arkadaşımızın görüşü birbirine yakın ama farklı görüşler de var. Ama örgütümüzün tümünün görüşü şu; varılacak nokta ne olursa olsun hep birlikte, kenetlenmiş bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz? dedi.

Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin bir soruya ise, ?Tabii ki görüşeceğiz? yanıtını verdi. Sezer, Baykal'ın, dün akşam DSP'den yanıt bekledikleri yönündeki açıklamalara ilişkin de, Baykal'ın yaptığı açıklamaları kendisinin yorumlamasının görüşme sürecinde şık olmayacağını ifade etti.

Baykal'ın DSP'nin önerilerini kabul ettikleri yönündeki açıklamalarının da hatırlatılması üzerine Sezer, ?Bunları konuşuyoruz. Önerilerin hepsini kabul ettik demedi, kapatma kararını askıya aldık dedi? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber