Konya'nın Karapınar ilçesinde füze alarmı iddiası

Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Roketsan işbirliği ile yapımı tamamlanarak deneme amaçlı tatbikatlarda test edilen CİRİT-U füzesi Karapınar'dan eğitim amaçlı yapılan bir tatbikatta vuruldu. Hatalı hedefe yöneldiği bilgisi alınan füze'nin Konya Hava üssünden hareket eden askeri unsurlarca havada imha edildiği öğrenildi

Haber Giriş : 18 Nisan 2018 18:16, Son Güncelleme : 18 Nisan 2018 19:02
Konya'nın Karapınar ilçesinde füze alarmı iddiası

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Roketsan'ın birlikte yürüttüğü uzun menzilli tanksavar füzesi MIZRAK-U'nun Konya Karapınar'daki eiğitim tatbikatında helikopterden kızılötesi arayıcı başlığıyla yapılan atışta hedef sapması bilgisi üzerine vurulduğu kaydedildi.

KONYA VE KARAMAN ASKERİ ERKANI KARAPINARDA

Karamanın Haberi internet sitesinde yer alan habere göre Olayın gözlemlenmesi ile birlikte Konya ve Karaman daki bütün askeri üst düzey yetkililerin olay yerine hızla intikal ettiği ve basın mensupları da dahil hiç kimse'nin olay yerinin yakınına bile yaklaştırılmadığı gelen bilgiler arasında açıklamanın inceleme tamamlandıktan sonra T.S.K tarafından yapılacağı bilgisi alındı.

İnternet sitesinin verdiği bilgilere göre: Konya/Karapınar Atış Sahasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri ihtiyacının karşılanması amacıyla TAI tarafından üretilen ve önümüzdeki aylarda Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi beklenen T-129 Atak Helikopteri atış testlerine devam ediyor. T-129 Atak Helikopteri 20mm Gatling topu ve 19 tüplü M261 lançeri ile 2,75 (70mm) güdümsüz roket atışları zaman zaman planlı olarak yapılıyordu.

CİRİT, 2.75" Lazer Güdümlü Füze, taarruz helikopterlerinden hafif zırhlı / zırhsız, sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılan yüksek hassasiyetli ve maliyet etkin bir sistem. Yeni nesil bir füze olan CİRİT, 2.75" güdümsüz roketler ile güdümlü antitank füzeleri arasındaki taktiksel boşluğu doldurmak amacıyla tasarlandı. CİRİT Füzesi helikopter, İHA, kara aracı, sabit kara platformu, hafif saldırı uçağı, deniz platformları vb. gibi farklı platformlara entegre edilebiliyor.

CİRİT-U Füzesi'nin Teknik Özellikleri:

. Çap: 2.75" (70 mm)

. Boy: 1900 mm

. Ağırlık: 15 kg (Tüp kompleksi hariç)

. Menzil: 1.5 (Min.) - 8 km (Maks.)

. Harp Başlığı: Çok maksatlı başlık (Zırh delici, Personel, Yangın çıkarıcı, Yüksek infilaklı başlık)

. Güdüm: MEMS-AÖB ile ara safha güdüm Yarı aktif lazer arayıcı başlık ile terminal güdüm

. Motor: HTPB bazlı az dumanlı kompozit katı yakıt

. Platformlar: AH-1W, T-129 ATAK ve MIL-STD-1760 arayüzüne sahip tüm platformlar

. Hedef Tipleri: Hafif Zırhlı / Zırhsız Araçlar, Silahlı Birlikler ve Sığınaklar

. Lazer İşaretleme: STANAG 3733 ile uyumlu lazer işaretleyiciler

Kaynak: karamaninhaberi.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber