Bir tıkla 8 milyar canlı hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilim adamları bir araya gelerek dünyada yaşayan 1.8 milyar canlı türü hakkında bildikleri her şeyi bir internet sitesinde toplayıp halka açıyor

'Hayat Ansiklopedisi' (Encyclopedia of Life) adlı siteye www.eol.org adresinden ulaşılabilecek. 10 yıldır üzerinde çalışılan 100 milyon dolarlık projeden, biyoloji ödevini yapan çocuklardan soyları tükenme tehlikesi içindeki türleri korumayı amaçlayan hükümetlere kadar herkesin faydalanabileceği belirtiliyor. Projenin mimarlarından James Edwards, Hayat Ansiklopedisi'nin bilinen tüm türleri kapsayacağını, keşfedilecek yeni türlerin de sürekli ekleneceğini söyledi.

Ansiklopedide bitki ve hayvan türlerinin fotoğrafları, haritalar ve videolar bulunacak. Ansiklopedi hava kirliliği, küresel ısınma ve yaşam alanlarının tahribatı yüzünden yok olma tehlikesi içindeki türlerin belirlenmesine de yardımcı olacak. Dünya çapındaki birçok vakıfların verdiği bağışlarla oluşturulmasına başlanan, dünyanın önde gelen araştırma kurumlarının desteklediği ansiklopedi projesi 25-30 kadar uzman tarafından yönetilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber