Bakanlık, keneler için imam ve öğretmenlerden yardım istedi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havaların ısınmasıyla birlikte keneler yine tehlike saçmaya başladı. Bu yıl kene ısırması sebebiyle hastanelere kaldırılan 66 kişiden 16'sının sonucu pozitif çıktı.

Hastalıkla mücadele için merkez ve taşra teşkilatını alarma geçiren Sağlık Bakanlığı, "Keneleri kesinlikle elle öldürmeyin." uyarısında bulundu. Kırsal alanlarda yaşayanlara dağıtılmak üzere el broşürleri hazırlayan bakanlık, köy imamları ve öğretmenlerden de yardım istedi. Temel Sağlık Hizmetleri Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanı Mehmet Ali Torunoğlu, vatandaşların hayvancılığın yapıldığı, nemin ve çalılıkların bulunduğu yerlerde daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Sağlık Bakanlığı, özellikle ilkbahar-yaz aylarında ortaya çıkan ve keneler yoluyla bulaşan KKKA'nın görüldüğü yerlerde halkı bilgilendirme çalışmalarına hız verdi. Çorum, Tokat, Kastamonu, Amasya, Sivas, Çankırı ve Yozgat gibi illerde hastalıktan korunma yolları konusunda halkı bilgilendirici broşür dağıtılırken sağlık merkezlerine uyarıcı afişler asılıyor. Tanıtım ve bilgilendirme filmi de hazırlatan Temel Sağlık Hizmetleri Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanı Mehmet Ali Torunoğlu, Kırım Kongo'nun belirtilerini; ateş, ani başlayan baş ağrısı, kas ağrısı, kırıklık, halsizlik, belirgin iştahsızlık, bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal olarak açıkladı. Torunoğlu, kenelerin kesinlikle sigara, alkol ve kibrit ile çıkarılmamasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber