Duymuyor diye okuldan atılmak istenen genç kız resimde dünya birincisi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Mayıs 2007 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Anlama ve beceri' kabiliyeti olmadığı gerekçesiyle okuldan atılmak istenen Hazal Aktaş, öğretmen ve ailesinin tavsiyesi ile katıldığı uluslararası resim yarışmasında dünya birincisi oldu.

Resim dalında dünya birincisi olan Hazal Aktaş,"Türkiye'yi uluslararası yarışmada temsil etmek gurur verici." diyor.

Resim yaparak hayata bağlanan Hazal, böylelikle engellilerin de imkan verilmesi halinde neler başarabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Eskişehir Güzel Sanatlar Lisesi ikinci sınıf öğrencisi, İstanbul doğumlu 17 yaşındaki Hazal Aktaş'ın resme ilgisi çocukluk yıllarında başlamış. İşitme engelli olduğu için hiç kimseyle diyalog kuramayan Aktaş'ın bu durumu resimle ilgilenmesine ilham kaynağı olmuş. İstanbul'da mağaza işleten anne Altun, kızının resim alanındaki başarısını daha da geliştirmesi için işitme engelliler okuluna göndermeye karar vermiş. Ancak ilk başta Hazal, "yeteneksiz ve hiç anlama kabiliyeti olmadığı" gerekçesiyle okuldan çıkarılmak istenmiş. Anne Altun, ısrarla bu durumun karşısında durarak kızının okulu bitirmesini sağlamış. Bu sırada, kimseyle konuşamayan ve diyalog kuramayan Hazal, kendini sürekli resimlerine vermiş. Okulunu bitirdikten sonra Güzel Sanatlar Lisesi imtihanlarına girerek Eskişehir Güzel Sanatlar Lisesi'ni birincilikle kazanan Hazal, şimdi okulun tek işitme engelli öğrencisi.

Binicilik ve yüzmeyle de ilgileniyor

Hazal'ın uluslararası resim yarışmasına katılması ise öğretmenlerinin tavsiyesiyle olmuş. Gece-gündüz demeden çalışarak serbest konulu resimler yapmış. Makedonya'da düzenlenen gençler "The Small Montmartre of Bitola" adlı uluslararası resim yarışmasına katılan Hazal, 'Obje' adlı resmiyle bin 300 eser arasında Altın Palet ödülünü kazanmış. Erkek kardeşi Uğur Ozan Aktaş'ın da kendisi gibi işitme engelli olduğnu belirten Hazal, ressamlığın yanı sıra binicilik ve yüzme sporları ile de yakından ilgileniyor. Özürlü olduğu için köşesine çekilmek yerine adeta hayata meydan okuyan Hazal'ın yüzme sporunda da çeşitli dereceleri bulunuyor. Dereceye girdiğinde çok duygulandığını ve uzun süre gözyaşlarını tutamadığını anlatan Hazal, "Türkiye'yi temsil etmek ve özürlü olmama rağmen bir işi başarmak gurur verici bir olay. Ben Türkiye'ye ve kendime çok şey kazandırdığımı düşünüyorum." diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber