Mustafa Tuna'nın yapacağı ilk metro hattı belli oldu

Başkentlilerin özellikle hafta sonları akın ettiği Eymir Gölü'ne EGO seferleri başlıyor. Başkan Mustafa Tuna, Etlik Şehir Hastanesi için de metro çalışması yapıldığını belirtti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Nisan 2018 15:17, Son Güncelleme : 27 Nisan 2018 18:10
Mustafa Tuna'nın yapacağı ilk metro hattı belli oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, başkentlilerin uzun yıllardır süren Eymir'e, "ulaşamama" sorununu kökten bitirecek kararıaçıkladı. Tabiat harikası, zengin hayvan türlerini barındıran Eymir Gölü'ne Kızılay'dan otobüs seferleri başlıyor. Kızılay merkezden hareket edecek otobüsler güzergah üzerinden birçok vatandaşı Eymir'e ulaştıracak. Aynı zamanda vatandaşlar otobüslerle Göl'ün etrafında ring yaparak gezebilecek.

BAŞKENT'İN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, yeni hükümet sistemine hazırlanan Türkiye'nin Başkenti Ankara'ya yönelik projeleri, şehir hastanelerine ulaşım, AŞTİ ve cep terminaller, eğitim, sağlık yatırımları için imar planlarında değişiklik, Ankapark'ta son durum, dünya başkentlerindeki örneklere benzer meydan çalışması, kentsel dönüşüm projelerini anlattı. Ankara'nın nefesi Eymir Gölü'ne sefer için ODTÜ rektörüyle görüştüğünü belirten Tuna, "Vatandaşın Eymir'e otobüs talebini aktardım. Rektörümüz 'gölün etrafında ring yaparsa daha iyi olur' dedi. Güzergahı ODTÜ ile birlikte çalışıyoruz. Ortak akılın bir ürünü olacak. Otobüsler Kızılay'dan kalkacak. Bir yerden girip bir yerden çıkacak. Oran TRT tarafından ulaşım rasyonel görünmüyor. O nedenle Gölbaşı tarafından gelinecek. Rahat bir güzergah belirlendi" diye konuştu.

BAŞKENT CAZİBE MERKEZİ

Başkent'in Türkiye'nin yeni cazibe merkezi olacağını vurgulayan Tuna, Ankapark'ın inşasına yönelik çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü, işletmesinin profesyonel ekipler tarafından yapılmasını istediklerini söyledi. Tuna, "Burada roller coaster (lunapark treni) gibi hassas aletler var. Dünyadaki örneklere bakıyoruz. Profesyonel ekiplerin yönetmesi konusunda mutabıkız. Mevcut durumda on yıllık tahsisi bulunuyor. Bunun 29 yıla uzatılması için yasal düzenleme önerimizi hükümetle paylaştık. Ankapark'ın içine kafe, hediyelik eşya satış yerleri yapılacak. Alışveriş merkezi yapılmasına izin verilmeyecek" değerlendirmesini yaptı.

GİRİŞLER PAHALI MI OLACAK?

Ankapark'a giriş ücretlerinin çok pahalı olacağına yönelik iddiaları değerlendiren Tuna, "Henüz bir fiyat belirlenmiş değil. İşletme için ihaleye çıkılacak. Fiyatlara işletmeciler karar verecek. Henüz o aşamaya gelinmedi. Burası cazibe merkezi olacak. Dünya örneklerinde olduğu gibi yurtdışından turistler gelecek. Ticaret ve ekonomiye de katkı sunacak" yorumunu yaptı.

ANKARA'DA ÖZEL RANTA GEÇİT YOK

Ankara'da kişiye özel rant oluşmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Tuna, sadece sağlık, eğitim, sosyal alandaki yatırımlarda emsal artışına izin verdiklerini söyledi. Tuna, "Hükümetimiz Ankara'ya büyük önem veriyor. Yeni yatırımlar konusunda ilgili bakanlıklarla görüşüyoruz. Gönlümüzden geçenleri yapmak için önce hazırlık yapıyorum. Yapılabilirliğine bakıyoruz. Olgunlaşınca da ilgililere sunuyoruz. Ankara'da yeni okullara ihtiyaç var. Okul, sağlık yatırımlarında emsal artırışı yapılıyor. Buradaki emsaller uçuk kaçık olmayacak" dedi. Kızılay'ın yayaların nefes alıp, rahatça dolaştığı bir meydana dönüşeceğini belirten Tuna, "Güvenpark'taki dolmuş deposu yer altına alınıyor. İhtiyaç oldukça hattan bir dolmuş çıkacak. Keçiören metrosunun Kızılay hattı ile ilgili de bir istasyon yapılacak. Metro, otobüs, dolmuş ulaşım daha da rahatlayacak" dedi.

MÜZELER ŞEHRİ OLACAK

Genelkurmay ve kuvvet komutanlıklarının taşınmasının ardından bu bölgeye müze yapılması önerisini anımsatan Tuna, "Gönlümden geçen o bölgenin müze alanı olması, yayalara açılması. Yarın farklı düşüncelere girmemeleri için alternatif olur. Saraçoğlu bölgesine yönelik de alternatif olur" diye konuştu.

ŞEHİR HASTANELERİNE ULAŞIM

Şehir hastanelerine ilişkin projenin sürdüğünü anımsatan Tuna, ulaşımla ilgili güzergahı Sağlık Bakanlığı'nın tespit ettiğini anımsattı. Tuna "İnşaatları hızlı şekilde devam ediyor. Diğer kurumların destekleri de yapıcı. Vatandaşların ulaşımı konusunda herkes elinden gelen desteği veriyor" diye konuştu. Tuna, Etlik Hastanesi'ne ulaşımda metrodan başka çare görünmediğini anlattı.

Hazal Ateş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber