Bedellide yeni umut

Bir süredir gündemde olan bedelli askerlik talebinin, 24 Nisan'daki Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda konuşulduğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da erken seçimle birlikte bedelli beklentisinin arttığı yönündeki sözler üzerine "Seçim ortamında böyle bir gündemi doğru bulmam" yanıtını verdiği medyaya yansımıştı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Nisan 2018 07:30, Son Güncelleme : 29 Nisan 2018 09:51
Bedellide yeni umut

Sosyal medyada bedelli askerlik taleplerine ilişkin kampanyalar devam ederken Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki akşam katıldığı televizyon programında, "Bakış açım müspet; ancak soru işaretlerini ortadan kaldırmamız lazım. Bu da tabii toplumsal talep.

Biz Türkiye olarak askerlikte yavaş yavaş profesyonelliğe gittik 15 Temmuz'dan beri. Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bu dikkate alınması gereken bir husus ve buradan ele edilen kaynağın savunma sanayisini güçlendirmek için kullanılması gerekiyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık da dün sorular üzerine "Başbakanımız, bu konuya 'müspet bakıyorum' dedikten sonra hükümetimiz mutlaka bu konuyu değerlendirecektir.

Bu konuda hükümetimizin yaptığı değerlendirmenin sonucunda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde alınacak karar hepimiz için geçerli karar olacaktır" dedi.

Aydın Hasan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber