Akıl hastalarının evlerde bakılması projesi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Mayıs 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ELAZIĞ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde ile Hollanda Hükümeti'nin katkılarıyla başlatılan, ?Akıl hastalarının evlerde bakımının amaçlandığı 3 yılı kapsayan ?Marta Projesi'nde 2'inci yıla gelindi. Kapalı servisteki hastaların korumalı evlerde yaşayabilmelerini sağlayan çalışmanın sonlarına yaklaşılırken, Hollanda'dan gelen ekip projenin seyrini yerinde inceledi.

Projenin olumlu gittiğini belirten Hollandalı ekip, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ndeki hemşireler gecesine de katılarak hastalar ve hemşirelerle birlikte pistte çiftetelli oynadı. Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi başhekim yardımcısı Dr. Ömer Deniz, 12 Mayıs Hemşireler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlik kapsamında hastalarıyla biraraya geldiklerini belirterek, ?Akıl hastalarının rehabilitasyonuyla ilgili yürütülen bu proje sayasinde, yıllarca kapalı servislerde kalan hastalar artık kendilerine ait korumalı evlerde kalacaklar. Bu projede İki yıldır Hollanda ile birlikte çalışıyoruz. Projemizin tamamlanmasına bir yıl kaldı. Bu akşamki eğlencemize konuklarımızı da davet ettik? dedi.

Hollanda Meerkanten Hastanesi psikiyatri çalışanı Dr. Harm Luth da, Elazığ'a bu projenin uygulanması için gönderildiğini belirterek, ?Projenin amacı psikiyatrik kronik hastaların normal hayat edinmelerine yardımcı olmaktır. Tek kelimeyle çok mükemmel bir şey aslında. Bu proje küçük bir çocuk olarak görülebilir. İsteğimiz ileride bu çocuğun ergen bir insan olması? diye konuştu.

Türkiye'de bir ilk olarak akıl hastalarının kapalı servislerden alınarak korumalı evlerde yaşamalarını sağlayan projenin, önümüzdeki aylarda Bakırköy'de de başlayacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber