Hipertansiyon zor fark ediliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de yaklaşık 15 milyon hipertansiyon hastası olduğu, 9 milyon kişinin ise hipertansiyon hastası olduğunu bilmeden yaşadığı bildirildi.

Sağlıksız beslenme, stres, şehir hayatının karmaşası, hareketsiz bir hayat, beraberinde birçok hastalıkla birlikte hipertansiyon hastalığını da getirirken, hipertansiyonun başta kalp krizi olmak üzere, beyin kanaması, böbrek hastalıkları, damar tıkanıklığı gibi ciddi sağlık sorunlarına da zemin hazırladığına dikkat çekildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat, hipertansiyonun tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen pek çok kişinin kan basıncı değerlerini bilmeden yaşadığını söyledi.

Prof. Dr. Akpolat, hipertansiyonun hala toplumda ne olduğunun tam olarak bilinmediğini belirterek, ''Bir insanın büyük tansiyonu 12-13.3 veya küçük tansiyonu 8-8.9 arasında ise hipertansiyon öncesi olarak kabul edilir. Büyük tansiyon 14 veya küçük tansiyon 9'dan fazla ise yüksek tansiyon olarak kabul edilir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber