15 Mayıs 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem- 15 Mayıs 2007- Salı

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Basın Enstitüsünün (IPI), 2007 Dünya Kongresi'nin İstanbul Hilton Oteli'ndeki kapanış törenine katılacak.

- Törende, Burma ile ilgili haberler konusunda uzman olan Yeni Delhi'deki Mizzima News'e "Özgür Medya Öncüsü 2007" ödülü verilecek.

2- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Rıza Küçükoğlu, Türk Mühendisler Birliği Derneği Genel Başkanı Bülent Gürsoy ve ODTÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Gökırmak ve beraberlerindeki heyetleri Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

3- Hemşireler Günü...

- Başbakan Erdoğan, Ankara'da Hemşireler Günü ödül törenine katılacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hemşireler Günü dolayısıyla Hacettepe Üniversitesinde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapacak.

4- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkçedeki bozulmanın araştırılması, Türkçenin korunması ve etkin kullanımı için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonuna bilgi verecek.

5- CHP ve ANAVATAN'ın grup toplantılarında son gelişmeler değerlendirilecek.

6- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İslamabad'da düzenlenen İslam Konferansı Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konferansına katılıyor.

7- OECD Bakanlar Konseyi Paris'te toplanıyor. İki gün sürecek toplantılarda Türkiye'yi Maliye Bakanı Kemal Unakıtan temsil ediyor.

- Toplantılarda, OECD'nin genişlemesi, küreselleşme, ekonomik büyüme ve Dünya Ticaret Örgütü bünyesinde devam eden görüşmeler ele alınacak.

8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in Paris'te katıldığı Uluslararası Enerji Konseyi Bakanlar Toplantısı sona eriyor.

9- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara'da düzenlenen, "KOMATEK'2007 10. Uluslararası İş ve İnşaat Makina, Teknoloji ve Aletleri İhtisas Fuarı"nın açılışına katılacak.

10- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da, "TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Final Yarışması"nın ödül törenine katılacak.

11- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türk Akreditasyon Kurumunun (TÜRKAK) Ankara'da yapılacak genel kuruluna katılacak.

12- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Antalya'da düzenlenen OTI Turizm Festivali'nin açılışına katılacak.

- Koç, yurt dışından gelen basın mensuplarıyla öğle yemeğinde bir araya gelecek.

13- TBMM'den...

- Genel Kurulda, başka bir çiftçiye kefil olan üreticinin kendi borcunu ödemesi durumunda kefaletten kaynaklanan borcunu Hazinenin karşılamasını öngören yasa teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

- Milli Eğitim Komisyonunda, yeni kurulan üniversitelere kurucu rektör atanmasına ilişkin kanun teklifi ele alınacak.

- Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda, Mera Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifleri görüşülecek.

- KİT Komisyonu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Özelleştirme Fonu'nun denetimini yapacak.

- Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Hasan Korkmazcan'ı TBMM'de ziyaret edecek.

14- Anayasa Mahkemesi, CHP'nin, cumhurbaşkanı seçiminin takvimini düzenleyen TBMM Kararı'nın iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davayı görüşecek.

15- Siyasi partilerden...

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının açılışında konuşacak.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

16- Hazine, YTL cinsinden 5 yıl (1757 gün) vadeli sabit kuponlu tahvil ihalesi yapacak.

17- Türkiye İstatistik Kurumu, işsizlik oranı ve istihdam rakamlarının yer aldığı, "2007 Şubat Dönemi İstihdam Verileri"ni açıklayacak.

18- Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı'na sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkarılan "Sevgi Bayrağı" Erzincanlı atletler tarafından Sivaslı atletlere teslim edilecek.

19- İzmir Konak Meydanı İlk Kurşun Anıtı önünde, şehit gazeteci Hasan Tahsin'i anma töreni düzenlenecek.

20- Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) ile Türk Telekom arasında "Louvre'dan İstanbul'a-İslam Sanatının Üç İmparatorluk Merkezi: İstanbul, İsfahan, Delhi" sergisinin sponsorluk anlaşması imzalanacak.

21- Birleşmiş Markalar Derneği ile sanatçı ve yapımcıların bağlı olduğu 4 meslek birliği arasında, mağazalarda yayınlanan müzik eserlerinin hak sahiplerine telif ödenmesi konusunda anlaşma imzalanacak.

22- Toplantı... Tören...Fuar...

- Garanti Bankası eğitim merkezinin tanıtımı dolayısıyla bankanın Genel Müdürü Ergun Özen'in katılımıyla İstanbul'da Garanti Eğitim Merkezinde toplantı düzenlenecek.

- Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) ve BNP Paribas'ın finansman şirketi UCB'nin işbirliğiyle hayata geçirilen "TEB UCB Tutsat Danışmanlığı"nın tanıtımı amacıyla İstanbul'da toplantı gerçekleştirilecek.

- Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Adana'da, "derneğin çalışmaları, yeni yasal düzenlemeler ve özel öğretim kurullarının geleceği" konularının ele alınacağı "Çukurova Bölge Toplantısı"na katılacak.

- Adapazarı'nda Bulgaristan, Makedonya, Gürcistan, Kosova ve Polonya'nın da katılacağı Sakarya 4. Uluslararası Halk Oyunları Festivali başlıyor.

- Eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen "Günümüz Türkiyesi ve STK'lara Düşen Görev" konulu söyleşiye katılacak.

- "Motor-Show-Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı", İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda açılacak.

23- Ormanlarda küresel ısınma seferberliği...

- Orman Genel Müdürlüğünün, küresel ısınma ve yağışların azalmasına bağlı olarak orman yangını riskinin artması üzerine, bir yandan araç ve personel takviyesi yaptığı diğer yandan da eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına aralıksız devam ettiği bildirildi.

- Orman Genel Müdürü Osman Kahveci:

- "Her yıl normal olarak aldığımız yangınla mücadele tedbirlerimizi, sıcak ve kurak geçmesi beklenen yaz sezonu öncesinde bu sene en üst seviyeye çıkardık."

24- GAP'ta son durum...

- GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Muammer Yaşar Özgül:

- "GAP'ta fiziki gerçekleşme yüzde 59'a ulaştı."

- "Türkiye'de geçen yıl üretilen 44 milyar kwh hidroelektrik enerjinin 21 milyar kwh'si GAP bölgesindeki barajlardan karşılandı."

25- Sebze fiyatlarında düşüş sürüyor.

- Havaların ısınmasıyla birlikte üründe yaşanan bolluk nedeniyle, Antalya Toptancı Hali'nde yaş sebze ve meyvenin fiyatı ucuzladı.

- Geçen haftaya göre dolmalık biberin fiyatı 40 YKr, brokolinin 50 YKr, domatesin 20 YKr, ıspanağın 10 YKr, karnabaharın 20 YKr, kerevizin 10 YKr, marulun fiyatı da cinslerine göre 10-40 YKr arasında geriledi.

26- 25. Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında, Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay, genel müdür yardımcıları ve teşkilat personeli, beraberindeki gençlerle Anıtkabir'i ziyaret edecek.

27- Beko Basketbol Ligi'nde play-off yarı final serisinin ikinci maçında, Efes Pilsen ile Türk Telekomspor, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

28- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off final serisinin son maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş, Caferağa Spor Salonu'nda karşılaşacak.

29- 16 Yaş Altı (B) Genç Milli Futbol Takımı, Makedonya ile ilk özel maçını Konya'da yapacak.

30- Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, TSYD Ankara Şubesinin düzenlediği sohbet toplantısına katılacak.

31- Futsal A Milli Takımı, Hollanda ile deplasmanda yapacağı özel maç için TFF Beylerbeyi Atatürk Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde toplanacak.

32- Kanser hastalığında erken tanının önemine dikkat çekmek için düzenlenen "Mavi Bisiklet Turu" ile ilgili basın toplantısı Sepetçiler Kasrı'nda yapılacak.

33- 36. UEFA Kupası, yarın İskoçya'da sahibini buluyor.

- İspanya'nın iki temsilcisi Espanyol ile Sevilla, kupayı müzelerine götürebilmek için Glasgow kentinde karşı karşıya gelecek.

- Kupanın son şampiyonu Sevilla, tarihinde ikinci kez final oynarken, Espanyol ise bu heyecanı ilk kez yaşayacak.

- 2000 yılında Galatasaray'ın da müzesine götürdüğü kupayı en çok kazanan takımlar 3'er kezle Liverpool, Inter ve Juventus.

Anadolu Ajansı


ANKA, 15 MAYIS 2007 SALI GÜNDEMİ

-CUMHURBAŞKANI SEZER'İN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, sırasıyla, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Rıza Küçükoğlu, Türk Mühendisler Birliği Derneği Genel Başkanı Bülent Gürsoy ve ODTÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Gökırmak'ı Köşk'te kabul ediyor.(Saat:14.30/14.50/15.10)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN BASIN ENSTİTÜSÜ KONGRESİNDE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, Uluslararası Basın Enstitüsü'nün 2007 Dünya Kongresi ve Genel Kurul Toplantısı'na katılıyor. (Saat:14.30) (İZLENECEK)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-Milli Eğitim Komisyonu, yeni kurulan üniversitelere kurucu rektör atamasıyla ilgili yasa teklifini görüşecek.(Saat:10.00)

-Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu, Mera Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifini ele alacak.(Saat:11.00)

-Türkçe'deki Bozulma ve Yabancılaşmanın Araştırılması Komisyonu, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı dinleyecek.(Saat:14.30)

-MECLİS GENEL KURULU

-Genel Kurul'da, görüşmeleri yarım kalan Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifleri'nden grup kredisi alanların, borçlarını 31 Aralık 2007 tarihine kadar ödemeleri halinde zincirleme olarak kefaletlerini ortadan kaldıran kanun teklifine devam edilecek. Tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanan teklif, 5 maddeden oluşuyor.(Saat:15.00)

-ANAYASA MAHKEMESİ CHP'NİN BAŞVURUSUNÜ GÖRÜŞÜYOR

-Anayasa Mahkemesi, CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminin takvimini düzenleyen TBMM Kararı'nın iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davayı

görüşecek.

-VODAFONE CEO'SU VITAI: TÜRKİYE GSM PAZARINDA OYUNUN KURALLARINI YENİDEN YAZACAĞIZ

-Vodafone Türkiye CEO'su Attila Vitai, "Türkiye GSM pazarında oyunun kurallarını yeniden yazacağız" dedi.

-GSM'de numara taşınabilirliğinin olmamasının, ne müşteriler için ne de giderek artan rekabet için ideal bir durum olmadığını belirten Vitai, "GSM kullanıcıları, numaralarını ve operatörlerini değiştirme şansları olmadığı için kendilerini rehin alınmış gibi hissediyorlar" diye konuştu.

-SANAYİ BAKANLIĞI: MORTGAGE İÇİN SİGORTA ZORUNLU OLAMAZ

-Sanayi Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürü Özcan Pektaş, mortgage (tutsat) kredisi kullanacak olanlara hayat sigortası yapılmasının zorunlu tutulmasının, Tüketiciyi Koruma Kanunu'na aykırılık teşkil edeceği için, mümkün olamayacağını bildirdi.

-SOL'DA İŞBİRLİĞİ ARAYIŞI SÜRÜYOR

-CHP ve DSP arasında işbirliği görüşmeleri devam ediyor. Gün içinde, CHP ve DSP yetkililerinin bir araya gelerek, konuya ilişkin somut bir açıklama yapması bekleniyor. Öte yandan, her iki parti de milletvekili aday adaylığı için başvurular sürüyor.

-Geniş tabanlı işbirliği çağrısı yapan SHP'de de MYK toplanıyor. (Saat:11.00)

-ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ BAŞKANI ŞAHİN: TEK LİSTE İLE SEÇİME GİRSİNLER

-ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı Himmet Şahin, solda güçbirliği çalışmalarını dikkatle izleyerek destekleyeceklerini söyledi. Şahin, ?Laik ve demokratik Cumhuriyet değerlerine sahip siyasal partilerin güçbirliği yaparak, Meclis'te en yüksek düzeyde temsil edilmelerini sağlamak üzere tek liste ile seçime girmelerini istiyoruz? dedi.

-CHP VE ANAVATAN GRUPLARI TOPLANIYOR

-Anavatan Partisi ve CHP Meclis Grupları toplanıyor.(Saat:12.30/13.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN HEMŞİRELER GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla Hacettepe Üniversitesi'nde düzenlenen konferansa katılıyor.(Saat:10.00)

-Konferansa Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katılacak.

-DÖVİZ HESAPLARINDA DÖRT AYDA YÜZDE 9 ARTIŞ

-Bankalar ve Merkez Bankası'ndaki döviz hesapları yılın ilk dört ayında yüzde 9.3 artış göstererek 104 milyar 835 milyon dolara yükseldi.

-SARKOZY'NİN TÜRKİYE'YE İLİŞKİN TAVRI MERAKLA BEKLENİYOR

-Nicolas Sarkozy, Fransız cumhurbaşkanlığını yarın resmen devralacak. Sarkozy'nin görevini üstlenmesi ile Türkiye'nin AB sürecinde, Fransa'dan kaynaklanan ciddi sorunlarla karşılaşılmasından endişe ediliyor.

-İNGİLTERE'DE ?MÜSLÜMANLARA İZİN VAR HIRİSTİYANLARA YOK? TARTIŞMASI

-İngiltere'de öne sürülen bir tasarıda, Hıristiyanların okullarda haç takmasının yasaklanmasına karşın diğer dini sembollere bir kısıtlama getirilmemesi üzerine ülkede yeni bir tartışma başladı.

-DEVLET BAKANI TÜZMEN İNŞAAT VE İŞ MAKİNELERİ FUARINDA

-Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Atatürk Kültür Merkezi'nde, ?İnşaat ve İş Makineleri Fuarı?nın açılışını yapacak.(Saat:10.30)

-TÜİK, İŞGÜCÜ İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLIYOR

-TÜİK, Şubat ayının işgücü İstatistikleri verilerini açıklıyor.(Saat:10.00)

-TÜRK TELEKOM İLE SAKIP SABANCI MÜZESİ SPONSORLUK İMZASI ATIYOR

-Türk Telekom, Sakıp Sabancı Müzesi ile "Louvre'dan İstanbul'a İslam Sanatı'nın Üç İmparatorluk Merkezi: İstanbul, İsfahan, Delhi" sergisinin sponsorluk anlaşmasını Sakıp Sabancı Müzesi'nde imzalayacak. (Saat:10.00) (İZLENECEK)

-GARANTİ EĞİTİM MERKEZİ AÇILIYOR

-Garanti Eğitim Merkezi'nin açılışı, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen'in katılımıyla Dikilitaş'ta gerçekleştirilecek. (Saat:10.00) (İZLENECEK)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber