YÖK'ten 'Mersin Deniz ve Ticaret Yüksekokulu' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurul (YÖK), Mersin Deniz ve Ticaret Meslek Yüksekokulu'nun "denetlemeler sonucunda tespit edilen akademik, idari ve mali konulardaki eksiklik ve usulsüzlükler nedeniyle kapatıldığını" bildirdi.

YÖK Başkanlığından yapılan açıklamada, "15 Mayıs 2007 tarihli bazı basın yayın organlarında yer alan Mersin Deniz ve Ticaret Meslek Yüksekokulu (vakıf MYO) ile ilgili haberler üzerine açıklamanın yapılmasına karar verilmiştir" denildi.

Açıklamada, okulda yapılan denetlemelerde akademik, idari ve mali konularda eksiklik ve usulsüzlükler tespit edildiği vurgulanarak bunun üzerine okulun Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 13 Nisan 2007 tarihinde aldığı kararla kapatıldığı hatırlatıldı.

Söz konusu eksikliklerin giderilmesiyle ilgili olarak meslek yüksekokuluna uyarıda bulunulduğu belirtilen açıklamada, bu konuda ilgili kurumca herhangi bir önlem alınmadığı ifade edildi.

Açıklamada, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca da adı geçen meslek yüksekokulunun YÖK tarafından denetlenmesinin talep edildiği belirtilerek, Yükseköğretim Denetleme Kurulu tarafından hazırlanan denetleme raporlarında okulun kapatılmasının teklif edildiği ifade edildi.

Kapatılan meslek yüksekokulu öğrencilerinin mağduriyetlerinin söz konusu olmadığı da vurgulanan açıklamada, kapatılma kararının alındığı toplantıda, Mersin Üniversitesine bağlı olarak Deniz ve Ticaret Yüksekokulu kurulduğu ve öğrencilerin eğitimlerini bu okulda sürdürmelerine karar verildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber