Eğitim-İş : Okul Müdürü atamaları yeniden yapılsın

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), Danıştay tarafından yürürlüğü durdurulan ?Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği? çerçevesinde yapılan atamaların iptalini ve objektif ölçütler kullanılarak seçilecek yeni adayların boşalan yerlere atanmasını talep etti.

Eğitim-İş'in, iptal istemiyle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) gönderdiği yazıda, 13.04.2007 tarihli söz konusu yönetmeliğin, yürürlüğe girdiği gün Eğitim-İş tarafından yargıya taşındığı ve Danıştayın yürütmeyi durdurma kararı aldığı hatırlatıldı.

Bakanlığın yeni atamaların durdurulmasına ilişkin olarak 11.05.2007 tarihli bir genelge yayımladığı kaydedilen yazıda, bu kararın yeterli olmadığı ileri sürüldü.

MEB'in, yürütmesi durdurulan yönetmelik uyarınca ?binlerce yöneticilik pozisyonuna atamalar yaptığı? öne sürülen yazıda, ?Oysa yargı kararı doğrultusunda hukuka bağlı bir iradenin yapması gereken şey, yürütmesi durdurulan atama işlemlerini sendikamızın açtığı davada verilen karar gerekçeleri doğrultusunda geri alarak, boşalan yerlere kararda belirtildiği gibi, duyuru yapıldıktan sonra başvuranlar arasından sınav, kariyer, liyakat ve benzeri objektif ölçütlerden yararlanılarak seçilecek adayların atamasını yapmaktadır? denildi.

Yazıda, önceki yönetmelik uyarınca sınav kazanan tüm adayların değerlendirmeye alınma ve sınav kazanmamış diğer adaylardan öncelikleri konusunda kazanılmış hakları olduğu hatırlatılarak, bu hakların korunabilmesi için gerekli olan duyuruların yapılmadığı ve buradan hareketle de atamaların iptal edileceğinin açık olduğu savunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber