Kanadoğlu'na 301'den dava açılabilir

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - Köşk seçimlerinde 367 şartını gündeme getirerek oylamanın iptalinde etkili olan eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin suç duyurusu nedeniyle savcılıkta ifadeye çağrıldı.

Kanadoğlu, ODTÜ Mezunları Derneği'nin düzenlediği bir panelde başsavcıyken, Tayyip Erdoğan'ın parti genel başkanı olmasını engellemek için yaptığı başvuruyla ilgili, Anayasa Mahkemesi'ne yönelik şu ağır eleştirilerde bulunmuştu: "14 Ağustos 2001'de kurulan bir partinin genel başkanının bırakın başkanlığını partiye üye bile olamayacağını Anayasa Mahkemesi'ne ihtar ettim. Mahkeme bir yıl beş ay geçtikten sonra kararını açıkladı. Üye bile olamaz dediğimiz kişinin adı birleşik oy pusulasına yazıldı. Mahkeme böylesi aymazlık içinde karar verdi..." Kanadoğlu, ardından 367 davasıyla ilgili soruya da "Umarım aynı aymazlık tekrarlanmaz" yanıtını vermişti. Bu sözleri mahkeme tüzelkişiliğine yönelik saldırı olarak değerlendiren Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, Kanadoğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Başsavcılığı suç duyurusunu işleme koydu. Savcı, Kanadoğlu'nu bilgisine başvurmak üzere telefonla aradı. Kanadoğlu da uygun zamanda ifade vermeye geleceğini savcılığa iletti. Savcılık Kanadoğlu'nun sözlerinin mahkemeye hakaret içerdiğine karar verirse eski başsavcı hakkında TCK 301 uyarınca 'yargı organlarını aşağılamak' suçlamasıyla dava açabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber