İŞ-KUR yeterli personeli olmadığından şikayetçi

Haber Giriş : 21 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşsizlere iş bulmak ve eleman talep eden kurumların bu ihtiyacını karşılamakla görevli İş-Kur'un kendisi eleman bulamamaktan şikayetçi. İş-Kur Genel Müdürü Necdet Kenar, acilen personel istediklerini söyledi.

Asıl görevi işsizlere iş bulmak ve eleman talep eden kurumların bu ihtiyacını karşılamak olan Türkiye İş Kurumu (İş-Kur), kendi ihtiyacı olan elemanları bulamıyor.

İş-Kur Genel Müdürü Necdet Kenar, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, Avrupa'daki muadillerinin 80-90 bin personeli bulunduğunu belirterek, acilen personel istediklerini söyledi. Kenar, şöyle konuştu:

"İşsizlere iş bulma, talep eden kuruma işçi eleman bulma, istihdam politikaları üretme gibi görevleri bulunan ve bugüne kadar birçok kişiye iş, birçok kuruma da eleman bulan İş-Kur'un kendisi elemansızlıktan kıvranıyor. 70 milyonluk Türkiye'ye bin 650 personelle hizmet vermeye çalışıyoruz. Görevlerimizi tam olarak yapabilmemiz için acilen personel almamız lazım."

Bir yıldır personel alınamadı
Etkin hizmet verebilmeleri için yeterli sayıda personele sahip olmalarının şart olduğunu ifade eden Kenar, "Fakat İş-Kur'un kuruluşunun üzerinden bir yıl geçti ve ben daha personel alamadım. Bu kadar sınırlı personelle, vermemiz gereken birçok hizmeti de layıkıyla veremiyoruz" dedi.

Kurumun kamuoyunda benimsendiğini söyleyen Kenar, "İş-Kur bence tuttu. İnsanlar bizi biliyor ve beklentiler arttı bizden. Daha önce İş ve İşçi Bulma Kurumu olarak pek iyi bir imajımız yoktu. Kurumda çalışan personelin kimlik problemi vardı, iyi hizmet veren bir kurumda çalışamıyorum diye sıkıntıdalardı. Fakat şimdi personel motivasyonu olarak iyi durumdayız" diye konuştu.

Bilgi sistemi kulucak
Öncelikli hedefler arasında "işgücü piyasası bilgi sistemini oluşturmak" olduğunu anlatan Kenar, "İşgücü piyasası gittikçe karmaşık hale geldi. Bunu analiz etmek, işverenin ihtiyaç duyduğu işgücünün cinsini/türünü belirlemek, bunları ortaya çıkarmak, bunlara yönelik politikalar geliştirmek önemli" dedi. Kenar, ikinci hedef olarak "aktif istihdam politikalarının geliştirilmesini", üçüncü hedef olarak "işsizlik sigortasının geliştirilmesini" seçtiklerini belirtti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber