Üniversitede şok tanıtım

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 10:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tanıtıma türban ve Kürtler damgasını vurdu.

Meksika Kültür Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle İstanbul'da 'kültür etkinliği' düzenledi. Önce Meksikalılar milli giysilerini, kültürlerini tanıttı.

Sıra Boğaziçililer'e gelince, sahneye peşmerge kıyafetli grup çıktı. Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekildi. Ardından da Nevruz ateşinden atlandı.

Şaşırtan etkinlikte, ülkemizi tanıtan slayt gösterisi sırasında ağzı bandajlı tesettürlü bir kız, "Okuma hakkımı istiyorum" yazısı ile gösterildi. Bitmedi! Okulun orkestrasında gitar çalan tesettürlü öğrenci ile de final yapıldı. Kültür alışverişinde, İngilizce ve Kürtçe dışında tek kelime Türkçe konuşulmadı.

ŞOK TANITIM

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki Türkiye tanıtımında tek kelime Türkçe konuşulmadı. Tüm şarkılar Kürtçe, oyunlar halaydı.

Meksika'nın Centro Üniversitario de İntegracion Hümanistica Üniversitesi, üniversiteler arası kültür etkinliği kapsamında Boğaziçi Üniversitesi'ni seçti. Meksikalılar, İstanbul'a gelip kendi kıyafet ve yöresel danslarını tanıttı. Boğaziçi Üniversitesi folklor ekibi ise önce Roman havası oynadı, ardından Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Sahnede Nevruz ateşi yakılıp üzerinden atlandı. Türkiye'yi tanıtan slayt gösterisi sırasında ağzı bandajlı türbanlı bir kız, "Okuma hakkımı istiyorum" yazısı ile gösterildi. Orkestrada da türbanlı bir kız gitar çaldı. Türkiye'nin tanıtımında, İngilizce ve Kürtçe şarkıların arasında tek kelime Türkçe kullanılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber