CHP ve DSP'de aday adayları işbirliğini bekliyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP ve DSP arasında devam eden işbirliği süreci, milletvekilliği aday adaylarının da kafasını karıştırdı. CHP ve DSP'den aday olmayı planlayanlar, işbirliği sürecinin nasıl sonuçlanacağını beklemeye başladı.

Genel seçimler için siyasi partilerde milletvekilli aday adaylığı süreci devam ediyor. İşbirliği konusunda gözlerin çevrildiği CHP ve DSP'de aday olacaklar ise sürecin netleşmesini beklemeye başladı.

CHP'de aday adaylıkları için şu ana kadar 700'ü aşkın isim başvurdu. DSP'de ise adaylık süreci işletilirken, başvuru sayısına ilişkin net bir açıklama yapılmadı. CHP'de, adaylık için son başvuru süresi 22 Mayıs'ta, DSP'de ise merhum Bülent Ecevit'in doğum günü olan 28 Mayıs'ta sona erecek.

CHP ve DSP'nin beklenen işbirliğinin gerçekleşmesi durumunda ise, aday belirlemede nasıl bir yol izleneceği şimdiden merak konusu oldu. DSP'ye ayrılacak kontenjan sayısı ve listelerin nasıl şekilleneceğinin teknik ayrıntıları şimdiden tartışılmaya başladı. AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Öte yandan, CHP ve DSP arasında yürütülen işbirliği çalışmalarında sona gelindiği ve bugün ya da en geç yarın somut bir açıklama yapılmasının beklendiği belirtildi. CHP ve DSP liderlerinin gün içinde telefonla ya da yüz yüze görüşebilecekleri kaydedilirken, "işin fazla yokuşa sürülmeden halledilmesi" için çabaların hızlandırıldığı ifade edildi.

Rahşan Ecevit'in açıklamalarına da dikkat çekilirken, gelinen aşamanın Türk solu için önemli bir dönüm noktası olduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber