Memurların umudu Ekim'e kaldı

Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memur sendikaları ile görüşmelerin seçim dönemine gelmesi nedeniyle memurlarla ilgili toplu iş görüşmelerinin ekim veya kasım ayına kalabileceğini açıkladı. Şahin, ?Bana göre ekim ayı daha makul? dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmekte olan çeşitli kanunlarda değişiklik tasarılarına toplu görüşme tarihini ileriki bir tarihe ertelemeyle ilgili madde eklemeyi planladıklarını açıklayan Bakan Şahin, önümüzdeki çarşamba günü toplanacak Komisyonunda maddenin eklenmesiyle birlikte sıkıntının aşılabileceğini söyledi.

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesinde basının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bu hükümetle yapılan 3'üncü dönem toplu sözleşme olduğunu belirterek, geçmiş dönemlerdeki gibi karşılıklı anlayış çerçevesinde sosyal ve ekonomik hakları iyileştirilmesi mutabakatına varacaklarını kaydetti.

Ekonomiden sorumlu bazı bakan arkadaşlarının sık sık ekonomi seçimi tabiri kullandığını ifade eden Şahin seçim ekonomisi uygulamayacaklarına işaret etti. Şahin, 231 adet işletmeyi ilgilendiren toplu sözleşmelerde 220 işletmenin Türk-İş'e, 7 işletmeni Hak-İş'e, 2 işletmenin ise DİSK'e bağlı olduğunun altını çizdi. Ortalama bir işçinin eline 1699 YTL geçtiğini ifade ederek, bunu eleştirmek için söylemediğini memurların da bu düzeyde maaş almalarını istediğini kaydetti.

Basının, memur sendikaları ile toplu iş görüşmelerinin seçim dönemine geldiğini hatırlatması üzerine Şahin, toplu iş sözleşmelerinin seçim öncesinde bitirmeyi ve mutabakat imzalamayı arzu ettiklerini söyledi.

MEMUR GÖRÜŞMELERİ EKİME KALABİLİR

Şahin, 22 Temmuz'da seçimlerin yapılacağını hatırlatarak, ?Yapılacak seçim sonrasında Meclis'in açılması, yemin töreni ve hükümetin kurulması ağustos ayı ortasını bulur. İlgili yasa gereği 15-30 Ağustos arası memur sendikaları ile görüşmeler sürecek. O nedenle iki sendika başkanı bugün bana endişelerini aktardı? diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmekte olan çeşitli kanunlarda değişiklik tasarılarına toplu görüşme tarihini ileriki bir tarihe ertelemeyle ilgili madde eklemeyi planladıklarını açıklayan Bakan Şahin, önümüzdeki çarşamba günü toplanacak Komisyonunda maddenin eklenmesiyle birlikte sıkıntının aşılabileceğini söyledi. Memurlarla ilgili toplu görüşmelerin ekim ve kasım ayına alınabileceğini vurgulayan Şahin, çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Şahin, ?Bana göre ekim ayı daha makul? dedi.

SICAK MÜJDE VERMEK İSTİYORUZ

Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, 2007 yılında 320 bin kamu çalışanını ilgilendiren toplu iş sözleşmelerine başladıklarını dile getirerek, kanun prosedürlerini yerine getireceklerini söyledi. İlk görüşmeyi yaptıklarını açıklayan Kılıç, masa başında karar almayı ilke edindiklerini ifade etti. Tekliflerin karşılıklı bağlanmasından sonra bu sıcak günlerde, işçilere sıcak müjde verme arzusu içindeyiz diyen Kılıç, seçim arifesinde de bu değerlendirmelerin önemli olacağını hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber