Almanya'da okulda Türkçe seçmeli ders oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2007 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyalet hükümetinin Eğitim Bakanlığı, eyalet genelindeki okullarda Türkçe'nin seçmeli ders olarak verilmesini kabul etti.

KRV Türk Veli Dernekleri Federasyonu Başkanı Kadir Dağlar, bu konuda yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlık Müsteşarı Günter Winans ile yapılan görüşmenin, Türk veliler ve öğrenciler açısından sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, "Türkçe anadil dersleri gelecekte 5. sınıftan itibaren tüm okullarda seçmeli ders olarak verilecek ve karneye işlenecek" ifadesini kullandı.

Bu konuda yıllardır çok çaba harcandığını ve sonuçta başarılı olunduğunu kaydeden Dağlar, "Biz bunu yıllardan bu yana istiyorduk. Bu gelişme Türkçe için Almanya'da bir dönüm noktası oluşturmaktadır. Yıllarca bu alanda çalışmalar yapan tüm kuruluşlarımızın başarısıdır. Herkese teşekkür ederim" dedi.

Winans ile yapılan görüşmede Türkçe anadil derslerinin durumu ve geleceğinin ele alındığını belirten Dağlar, Bakanlık ile Federasyon arasında tüm eğitim konularında bir de "ortaklık anlaşması" imzalandığını bildirdi.

Bu gelişmenin kendileri için beklenmedik bir sürpriz olduğunu da ifade eden Dağlar, Müsteşar Winans'ın kendisine, gelecekte sürekli bir şekilde birlikte çalışmak istediklerini söylediğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber