Meclis'te gusül abdesti tartışması

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 07:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurulunda, 17 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısı görüşülürken, ?gusül abdesti? tartışması yaşandı.

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, tasarının çerçeve 8. maddesi üzerinde konuşurken, Lüleburgaz ilçesindeki bir ilköğretim okulunda din bilgisi öğretmeninin öğrencilere, gusül abdestinin de yer aldığı ve günlük yaşamla ilgili dini bazı tavsiyelerin yer aldığı bir liste dağıttığını söyledi. Kesimoğlu, dün Cumhuriyet Gazetesinde yayımlandığını söylediği listeyi, Genel Kurulda okudu. Kesimoğlu'nun listeyi okumasına, bazı AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.

AKP Kırklareli Milletvekili Gökhan Sarıçam da kişisel görüşlerini açıklarken, listede sıralananların sünnet olduğunu ve Hazreti Muhammed'in günlük hareketleriyle ilgili olduğunu ifade etti.

Sarıçam, sünnetle ilgili konu işlenirken, bazı öğrencilerin talep etmesi üzerine, söz konusu öğretmenin, Hazreti Muhammed'in günlük hareketleriyle ilgili bir liste dağıttığını söyledi. Sarıçam, listede ?Güne Besmeleyle başlayın, gusül abdesti alın? gibi tavsiyeler bulunduğunu belirterek, ?Gusül abdestinin ne olduğunu biliyorsunuz herhalde? Bilmiyorsanız, ben anlatabilirim. Ben, İmam-Hatip mezunuyum, bu konularda yetkili sayılırım? dedi.

ATEŞ: ?BU KONULARA GİRMEYİN LÜTFEN!?

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Yılmaz Ateş, Sarıçam'ı uyararak, ?Bu konulara girmeyin lütfen. Gerekirse dışarıda anlatırsınız? dedi.

Din bilgisi dersi veren öğretmenin, ilahiyat mezunu aydın bir din adamı olduğunu ifade eden Sarıçam, şunları söyledi:

?Bu öğretmenlere, buradan kürsüden veya gazete köşelerinden saldırırsanız, o zaman çocukları, cahillerin eline düşürürsünüz. O zaman laiklik tehlikeye girer. İlahiyat mezunu, aydın din adamlarına sahip çıkalım. Çağdaş, laik öğretmenler dini öğretsin. Yoksa sizin korktuğunuz mollalar gelir öğretir. Besmeleden, gusülden neden rahatsız oluyorsunuz?. Hepimiz farklı görüşlerden olabiliriz ama çocuklarımızı, siyasetimize ve ideolojilerimize alet etmeyelim.?

CHP'li Kesimoğlu, tekrar söz alarak, AKP'li Sarıçam'ın sözlerini hayretle karşıladığını ifade ederek, ?Ben de gusül abdesti alırım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber