Suçla mücadele için 'Güven Tim'leri kurulacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yazılı olarak yapılan haftalık değerlendirmede, 'Polisin Asayiş Suçlarıyla Mücadele Stratejisinin Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Projesi' hakkında bilgi verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, günümüzde gelişen yeni güvenlik konseptinin suç ve tehlikenin önlenmesi üzerine olduğu vurgulanarak, "Bu yeni konsept çerçevesinde, polisin önleyici görevleri daha da ön plana çıkmıştır. Birçok batı ülkesinde polisin görevlerinin yaklaşık yüzde 90'ını önleyici hizmetler ve bu yönde yapılan çalışmalar oluşturmaktadır. Suç ve tehlikenin önlenmesi, suçun kişi ve topluma verdiği ve telafisi mümkün olmayan zararlar dikkate alındığında daha da önem kazanmaktadır" denildi.

Bu projenin ülke genelinde polis sorumluluk alanında başta yağma (gasp), kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık, oto hırsızlığı, otodan hırsızlık ve benzeri mala karşı işlenen suçlar olmak üzere kamu düzeni ve güvenliğini olumsuz yönde etkileyen asayiş suçlarıyla mücadeleyi kapsadığına dikkat çekilerek, bu kapsamda; halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde işlenen suçlara anında el koymak ve failleri özellikle suçüstü halinde yakalamak üzere belirli alanlarda, sivil olarak çalışan yeterli sayıda "Güven Timleri" görevlendirileceği belirtildi. Ayrıca, Güven timlerinin dışında illerde suçla mücadele için motorize görev yapan yıldırım ekipleri oluşturulacağı vurgulanarak Güven timleri ve Yıldırım ekiplerinin gerektiğinde bir arada görev yapacağı ve birbirine destek olacağı açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber