Okuyan: İşsizlik verileri masa başında düzeltiliyor

Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hür Parti Genel Başkanı, Çalışma eski Bakanı Yaşar Okuyan, Çalışma Bakanlığı ve TÜİK'in açıkladığı işsizlik verileri üzerinde oynama yapıldığını ileri sürdü. Okuyan, ?Veriler masa başında nasıl düzeltiliyor, biz de biliyoruz? dedi. Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç'ın, ?Demek ki senin zamanında da yapılmış? demesi üzerine Okuyan, ?Açtırmayın benim ağzımı başkanım? yanıtını verdi.

Hür Parti Genel Başkanı, Çalışma eski Bakanı Yaşar Okuyan, Çalışma Bakanlığı ve TÜİK'in açıkladığı işsizlik verileri üzerinde oynama yapıldığını ileri sürdü. Okuyan, ?Veriler masa başında nasıl düzeltiliyor, biz de biliyoruz? dedi. Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç'ın, ?Demek ki senin zamanında da yapılmış? demesi üzerine Okuyan, ?Açtırmayın benim ağzımı başkanım? yanıtını verdi.

Belediye-İş'in Sekizinci Olağan Genel Kurulu'na katılan Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, çalışma hayatının en önemli konularından birinin örgütlenme olduğunu belirterek, siyasi değişimlerden en fazla etkilenen hizmet kolunun belediyeler olduğunu kaydetti. Küreselleşmenin hukukileştirilmesi gerektiğini ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

?Hem AB diyeceksiniz hem demokrasi diyeceksiniz hem de işçilerin özgür iradesi ile sendikalara üye olmasına engel olacaksınız. Isparta Belediye seçimlerinde belediyenin önüne karargah kuracağız. Hem milletin reyi ile geleceksiniz hem de milletin kafasında boza pişireceksiniz. İş Güvencesi Yasası mutlaka değiştirilmeli.?

100 bin geçici işçinin kadro sorunun halledildiğini hatırlatan Kılıç, hangi iktidar gelirse gelsin 657 sayılı kanunun 4a, 4b ve 4c "ucube" kararlarını değiştirmek zorunda olduğunu vurguladı.

TÜRK-İŞ İŞÇİ KÖKENLİ MİLLETVEKİLERİNİ DESTEKLEYECEK

Kamu toplu iş sözleşmelerinin başladığını anımsatan Kılıç, 30 Mayıs'ta hükümetin müzakere sürecini Türk-İş'e bildireceğini söyledi. Kılıç, müzakere sürecinin hızlı olmasından yana olduklarını dile getirerek, yüzde 4'lük enflasyon hedefine evet demelerinin mümkün olmadığına dikkat çekti. İşçilerin politikalarına inandıklarına oy vereceklerini kaydederek, işçi kökenli milletvekillerini destekleyeceklerini açıkladı.

SİYASİ ATMOSFER İYİCE ISINDI

Belediye?İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, dünyada yaşanana son gelişmelerin uluslararası dengeleri değiştirdiğini belirterek, bu değişimin küresel güçlerin birbiri arasındaki savaş olasılığını azaltmasına rağmen, bölgesel, etnik ve dinsel kökenli savaşları körüklediğini söyledi.

2007 yılının iç ve dış gelişmeler nedeniyle sıcak bir yıl olacağının bilindiğini ifade eden Yurdakul, ?Bu süreci en az hasarla atlatılması beklentisi gerçekleşmedi. Cumhurbaşkanlığı seçim süreci, askeri muhtıra, Anayasa Mahkemesi'nin kararı ve Cumhuriyet mitingleri ülkemiz siyasi atmosferini iyice ısıtmıştır? dedi.

SİYASETİN YAPISAL SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

Siyasi partilerin çatışma noktalarının ön plana çıkarmaları nedeniyle bu noktaya gelindiğini vurgulayan Yurdakul, siyasi partilerin siyaset anlayışlarını bin defa sorgulaması gerektiğini dile getirdi. Yurdakul, askeri muhtıranın sebep değil, bu sürecin sonucu olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

?Önümüzdeki günlerde bir erken seçim yaşacağız. Karamsar olmak istemeyiz ama görünen köy kılavuz istemez. Siyasetin yapısal sorunları çözülmedikçe, erken seçimde ülkemiz sorunlarını tam olarak çözemeyecektir. Çünkü siyasi partiler yasamız demokratik değil.12 Eylül Anayasası'nın baskıcı anlayışı kökten değiştirilmelidir. Anayasa değişikliği ciddi iştir. Yangından mal kaçırır gibi kısa sürelere sokuşturulacak işlerden değil.Yaşanan süreç toplumsal gerginlikleri sürekli tırmandırmaktadır.?

Dünyanın en yüksek reel faizini ödeyen Türkiye'nin sıcak para sayesinde kağıt üzerinde zenginleştiğinin altını çizen Yurdakul, buna karşın iç ve dış borçlar ile cari açığın sürekli artığını söyledi. Yurdakul, kıdem tazminatının fona devredilmesinin işten çıkarmaları kolaylaştıracağını dile getiren Yurdakul, ?Kıdem tazminatının fona devri, baştan batık bir fon yaratmaktır? dedi.

İŞSİZLİK VERİLERİ TARTIŞMASI

Hür Parti Genel Başkanı, Çalışma eski Bakanı Yaşar Okuyan, kanunun işçi kanunu değil işveren kanunu olduğuna işaret ederek, ?Ben Çalışma Bakanı olduğum zaman sendikaları eylem yapmalarını söylerdim. Şimdi sendikaları eyleme teşvik edecek bir Çalışma Bakanı yok. Sizde çok demokratikleştiniz, çok sessizleştiniz. Yakında seçim var. Söylemlerimin anlamı yok ama. Bu iktidar, abbas yolcu. Kıdem tazminatı her zaman gündeme gelecektir. Arkasında işveren var? diye konuştu.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan'ın AKP'den aday olacağı haberlerini hatırlatan Okuyan, Çağlayan'ın tam yerini bulduğunu söyledi.

Okuyan, oldu bittilerle sistemin değiştiğine dikkat çekerek, Türkiye'de 13 milyon işsiz olduğunu kaydetti. Çalışma Bakanlığı ve TÜİK'in açıkladığı resmi verilerin yanlış olduğunu ileri süren Okuyan, ? Veriler masa başında nasıl düzeltiliyor, biz de biliyoruz? dedi. Bu sözün üzerine Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, ?Demek ki senin zamanında da yapılmış? dedi. Bunun üzerine Okuyan, ?Açtırmayın benim ağzımı başkanım? yanıtını verdi. Okuyan, seçimlerde herkesi oy kullanmaya davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber