Hatay, havaalanına kavuşuyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, 100 milyon YTL harcamayla yıl sonunda tamamlanacak havaalanıyla kentin kaderinin değişeceğini söyledi.

Kayhan, İntaş Yönetim Kurulu Başkanı Erten Elçi ve diğer görevlilerle

kent merkezine 27 kilometre uzaklıkta Serinyol beldesinde inşaatı süren havaalanında incelemede bulundu.

Havaalanının altyapısının Temmuz, üstyapı çalışmalarının Ağustos ayında tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Kayhan, şöyle devam etti:

''Havaalanının, daha önce özel idare bütçesinden yapılması düşünüldü. Bu sayede inşaatın yüzde 70'i tamamlandı. Ancak, daha sonra ödenek sıkıntısı nedeniyle yapım işi Ulaştırma Bakanlığına devredildi. Bin 500 dönüm arazi üzerine kurulacak havaalanının altyapısı İntaş, üst yapısı Gözde şirketlerine verildi.

100 milyon YTL harcamayla yıl sonunda tamamlanacak havaalanı, kentin kaderini değiştirecek. Turizmde bu sayede patlama yaşanacağına inanıyorum. 3 bin metre pisti, 3 uçak parkı ile uluslararası havaalanında, yolcu yanında kargo taşımacılığı da gerçekleşecek. Ayrıca, komşumuz Suriye'den de buraya büyük talep olacağına inanıyoruz.''

Havaalanı ile ana yol arasındaki 5 kilometrelik yolun asfaltlanması, köprü ve kavşak düzenlemesi işinin de kara yolları tarafından 2 milyon YTL'ye ihale edildiğini bildiren Kayhan, ayrıca bu faaliyetler ve

sonucunda önemli istihdam sağlanacağını sözlerine ekledi.

Yetkililer, havaalanı için elektronik cihazların en son teknoloji olarak Finlandiya'dan ithal edildiğini, sis, yağış ve diğer olumsuz hava koşullarından hizmetlerin aksamadan sürdürülmesinin amaçlandığını bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber