Şener: İmar Bankası senetleri tek seferde ve para olarak ödenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İmar Bankası devlet iç borçlanma senetleri ile ilgili tutarın tek seferde ve para olarak ödeneceğini ve bu durumun yasada açıkça ifade edildiğini söyledi.

Şener, katıldığı bir televizyon programında İmar Bankası bonoları ile ilgili soruları yanıtlarken, 22 bin 517 kişinin bono alacaklısı olduğunu, konu ile ilgili açılan dava sayısının ise 15 bin civarında olduğunu kaydetti.

Bonozedelere ödemelerde faiz tutarının hangi tarihte başlayacağının ve hangi faiz oranının uygulanacağının yasada olmadığını anlatan Şener, bu konuda gerekli düzenlemeleri Bakanlar Kurulu'nun yapacağını söyledi.

Uzan Grubundan alacakların tahsil edilip edilmediğine ilişkin soru üzerine de Şener, bugüne kadar İmar Bankası mudilerine yapılan toplam ödemenin bonolar hariç 8,6 milyar YTL olduğunu, bu rakamın 6,5 milyar dolara denk geldiğini söyledi.

Bugüne kadar Uzanların varlık satışlarından elde edilen gelir miktarının da yaklaşık 6,5 milyar dolar olduğunu belirten Şener, ancak bu durumun Uzan Grubunun bütün borçlarının kapandığı anlamına gelmeyeceğini, grubun vergi ve diğer borçlarının bulunduğunu kaydetti.

Off-shore ödemeleri ile ilgili soru üzerine Şener, off-shore hesapların, devletin yükümlülüğü dışındaki hesaplar olduğunu, bu hesapların resmi sistem içinde işlemediğini ifade ederek, bu nedenle ödenmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Şener, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesapları ile ilgili soruları yanıtlarken de KEY hesaplarının 1987'den 1995'e kadar oluşturulan hesaplar olduğunu hatırlatarak, kanunun Meclis'e gönderildiğini ve şu anda Genel Kurul gündeminde bulunduğunu söyledi.

Şener, "Biz yasayı seçimden önce çıkaracağız ama ödemeler biraz gecikebilir. Bunun miktarı her bir alacaklıya ortalama 300-400 milyon lira civarındadır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber