Tabelayı çöpe atıp AK Parti'ye geçti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2007 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi'nin cumhurbaşkanlığı seçimi sürecindeki tavrına tepki göstererek istifa eden Mardin İl eski Başkanı Süleyman Çelik, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Anavatan Partisi'nin cumhurbaşkanlığı seçimi sürecindeki tavrına tepki göstererek istifa eden Mardin İl eski Başkanı Süleyman Çelik, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Bir süre önce Anavatan Partisi İl Başkanlığı tabelasını indirerek, 700 üye ile partisinden istifa ederek Türkiye'nin gündemine oturan Süleyman Çelik, kendisine birçok partiden teklif geldiğini ancak tercihini AK Parti'den yana kullandığını söyledi.

Uzun süre Anavatan Partisi saflarında yer alan ve bu arada Anavatan il başkanlığı görevini yürüten Süleyman Çelik, son gelişmelerle birlikte partisiyle ters düştü.

Çelik, Anavatan Partisi Genel Başkanı'nın, cumhurbaşkanlığı sürecinde gerektiği gibi hareket etmediği ve halkın iradesine ters düştüğü gerekçesiyle arkadaşlarıyla birlikte il başkanlığı tabelasını indirerek istifa ettiğini bildirmişti. Misyonlarına en yakın partinin AK Parti olduğunu söyleyen Çelik, "Anavatan Partisi'nden istifa eden

arkadaşlarımızla birlikte tercihimizi bu partiden yana kullandık" dedi.

Çelik, halkla olan diyaloglarına güvendiği için adaylığını açıkladığına dikkat çekerek, "İcraatlarıyla vatandaşların teveccühünü kazanan istikrarlı bir çizgi çizen AK Parti'nin erken genel seçiminde oy trendinin daha da artış göstereceğine olan inancım tamdır.

Geçen seçimlerde birçok insan, tanımadığı, bilemediği bir adaya oy vermemek için sandık başına gitmemişti ama bu seçimlerde tanınan, bilinen ve bu yükü başarılı bir şekilde yükleyecek olan değerli büyüklerimiz AK Parti'den adaylıklarını koymuş durumda. Mardin halkının kendilerini en iyi şekilde temsil edecek kişiye oy vermesini da bir vatandaşlık borcu olarak görüyorum. İlimizi ey iyi şeklide temsil edeceğime inandığım için AK Parti'den aday adayı olduğumu açıklıyorum" şeklinde konuştu.

Merhum Turgut Özal'ın kurduğu Anavatan Partisi'nin önce isminin, sonra sırasıyla renginin ve ambleminin değiştirildiğine dikkat çeken Çelik, son olarak da partinin tümünün "antidemokratik bir süreçte birilerinin direktifleriyle kapatılmaya mahkum bırakıldığını" sözlerine ekledi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber