Bürokrasi iki minik yavrunun üzerine çöktü

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Mayıs 2007 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Konak Belediyesi'nde SİT alanı içinde olduğu için yıkılamayan ve mirasçılarına ulaşılamadığından onarılamayan metruk bir bina iki küçük çocuğun ölümüne neden oldu. Korkunç olay şöyle gelişti: Anne İpek Yılmaz saat 23.00 sularında ikizleri Ceren ve Cemre'yi yataklarına götürdükten sonra diğer odada 17 yaşındaki Merve ve 13 yaşındaki Melek'le televizyon seyretmeye başladı. Büyük bir gürültünün ardından gelen sarsıntıyla yerinden kalkan anne İpek Yılmaz, ikizlerin yattığı odaya koştu.

ANNE BAYILDI

Odanın beton bloklar ve taşlar altında kaldığını gören anne fenalaşırken, Merve ve Melek kız kardeşlerini enkaz altından çıkarmaya çalıştı. Komşuların yardımıyla enkaz altından önce ağır yaralı çıkartılan Ceren kurtarılamazken, yarım saat sonra da Cemre'nin cansız bedeni çıkarıldı.

Halil Rıfat Paşa Nur Kamer Camii'ne getirilen ikizlerin tabutuna sarılan baba Hüseyin Yılmaz, ?Gitmeyin kızlarım. Beni yalnız bırakmayın? diyerek feryat etti.

BAŞKAN: SİSTEM DEĞİŞMELİ

17 yaşındaki abla Merve'yi miniklerin tabutlarından uzun süre ayıramadılar.

?Siz olmadan ne yaparım ben. Evimizin neşeleri nereye? diyerek gözyaşı döktü. Defalarca tabutları öpen genç kız, babası tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Törene katılan Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ da ?Mirasçılara ulaşamadan binayla ilgili bir şey yapılamıyor. Yılmaz Ailesi'ne de sözlü uyarılarda bulunmuştuk. Çok yoksul bir aile oldukları için burayı boşaltamadılar. Bürokrasi uygulamaları artık değişmeli? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber