Yeni üniversitelere 30 bin kadro

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Sinop Milletvekili Mustafa Öztürk, TBMM Genel Kurulu'nda 17 üniversite kurulmasıyla ilgili yasa tasarısının kanunlaşması ardından yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti hükümetinin 4.5 yıllık iktidar döneminde 39 üniversite kurulduğunu belirtti.

Yeni yasaya göre Karaman (Karamanoğlu Mehmet Bey), Ağrı (Ağrı Dağı Üniversitesi), Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Artvin, Bilecik, Bitlis (Eren Üniversitesi), Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş (Alparslan Üniversitesi), Mardin (Artuklu Üniversitesi) ve Batman'da üniversite kurulduğunu hatırlatan Mustafa Öztürk, yeni kurulacak 17 üniversiteye akademik, idari ve döner sermaye alanlarında yaklaşık 30 bin kadro ihdas edileceğini kaydetti. Mustafa Öztürk, "Hükümetimizin büyük çalışmaları neticesinde ilimiz üniversitesine kavuştu. İlimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Öztürk ayrıca, Sinop'ta kurulacak olan üniversiteye bağlanan yükseköğretim kurumlarının teşkilatı, mevcut kadroları, ödenekleri, bina ve tesisleri, araç ve gereci ile her türlü taşınır ve taşınmaz mallarının başka bir işleme gerek kalmaksızın Sinop Üniversitesi'ne devredileceğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber