Takside gizli zam hazırlığı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 20 Mayıs 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şoförler Odası, taksilerde gece tarifesinin kaldırılması için girişim başlattı. Semih Kaçanoğlu, "Taksimetre ayarlarında gece 12 ile sabah 6 arasında yüzde 50'lik zammı kaldırıp bunu taksimetre açılışına yansıtacağız" dedi

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Semih Kaçanoğlu, taksilerde gece tarifesinin kaldırılması için girişimlere başladıklarını söyledi. Gece tarifesinin birçok soruna yol açtığını ve müşteri ile taksici esnafını karşı karşıya getirdiğini söyleyen Kaçanoğlu, "Taksimetre ayarlarında gece 12 ile sabah 6 arasında yüzde 50 taksimetre zammımız var. Bunu kaldırıp taksimetre açılışına ve kilometreye yansıtacağız" dedi. "Uygulamanın kendilerini nasıl etkileyeceği" sorulan taksici esnafından kimisi gece tarifesinin kaldırılacak olmasını memnuniyetle karşılarken, bazıları da bu durumun kendilerine zarar vereceğini söyledi.

KADİR TOPBAŞ İLE KONUŞACAĞIZ

Açılış tarifesinin yüksek tutulması yoluyla gece tarifesinin ortadan kaldırılacağını dile getiren Kaçanoğlu, "Günde 1,5 milyon insan taşıyoruz, İstanbul halkına hizmet etmek için varız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile bu konuyu oturup konuşacağız ve karar vereceğiz. Mesela, gece bir müşteri taksiye biniyor ve saate bakıyor, şöför 24.00 diyor; müşteri diğeri 24.00'e 5 var diyor. Böylelikle birtakım sorunlar çıkıyor. Bu ortadan kaldırılmış olacak" şeklinde konuştu.

SİYASİLERE KIRGINIZ

Bugün sadece İstanbul'da 18 bin taksinin bulunduğu, 35 bin şoför ve ailesiyle birlikte 250 bin kişiyi temsil ettiklerini anlatan Kaçanoğlu, taksicilerin siyasilere karşı dargın olduklarını belirtti. Kaçanoğlu, "Siyasiler oy için kapımızı çalacak, ancak bu kez söz sırası bizde. Bizlere destek veren, taksicinin sorununu çözen ve onunla ilgilenen adaylara destek vereceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber