Sezer gençliğe ödev verdi: Cumhuriyeti koru

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Mayıs 2007 10:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, 81 ilden ve KKTC'den gelen gençlik temsilcilerine "Cumhuriyetin temel niteliklerinden ödün vermeden, kazanımlarını yaşatma" ödevi verdi. Sezer, gençlerin bu sorumluluğun bilinciyle hareket etmelerini istedi.

Laiklik ilkesine vurgu yapan Sezer, şöyle dedi:

"Bugün hepimize düşen görev, ülkemizin, Cumhuriyet'in temel niteliklerinden ödün vermeden, evrensel değerler ışığında gelişimini sürdürmesi, çağdaş dünyadaki varlığını güçlendirmesi, uygarlık yarışına etkin biçimde katılması ve bilgi çağına yön veren ülkelerden biri durumuna gelmesi için çaba göstermektir"

Sezer, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile "25. Gençlik Haftası" kutlamalarına katılacak Gençlik Temsilcileri Grubu'nu Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Sezer, gençlere şunları söyledi:

Atatürk'ün açtığı aydınlık yoldan sapmadan yürüyerek, sizlere emanet edilen Cumhuriyet'in tüm kazanımlarıyla yaşatılması ve geleceğe güçlü biçimde taşınması için sorumluluklarınızın bilinciyle hareket etmelisiniz.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da 81 ilden gelen gençlik temsilcileri ile çalışan ve özürlü gençlik temsilcileri ile KKTC'den gençleri kabul etti ve bugünkü gençliğe güvendiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber