Afrin'dekinden daha büyük hava harekatı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Kuzey Irak'ta Hakurk bölgesine yönelik operasyonları devam ederken, terör örgütü PKK'nın ana karargahı konumundaki Kandil Dağı'nın, yoğun hava taarruzlarının hedefi olabileceği bildirildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Haziran 2018 06:20, Son Güncelleme : 06 Haziran 2018 07:22
Afrin'dekinden daha büyük hava harekatı

Hürriyet'e bilgi veren kaynaklar, Kandil'e, Afrin'deki Zeytin Dalı harekatının başlangıcında 72 uçağın katılımıyla yapılan hava harekatlarından daha şiddetli hava taarruzları yapılabileceğini, operasyon süresinin Afrin'dekinden daha uzun olabileceği, eş zamanlı olarak da yoğun Fırtına obüsü atışları yapılabileceğini söyledi.

Hürriyet Gazetesi'nden Uğur Ergan'ın haberine göre: Bir güvenlik yetkilisi, "Kandil hedef alındığında hemen akla kara birliklerinin harekete geçip ilerleyecek olması gelmesin. Bölgenin koşulları nedeniyle çok yoğun hava operasyonları olur. Kara birliklerine sonra sıra gelir" dedi.

BORDO BERELİLER 25 KM DERİNLİĞE KADAR İNDİ

Kuzey Irak'ta yoğunlaştırılan operasyonlarda Yüksekova 3. Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı komandolar ile Hakkari Dağ ve Komando Tugayı öne çıkarken, olası yoğun hava taarruzlarında hedeflere işaretleme yapmak amacıyla uç noktalarda 'Bordo Bereli' olarak bilinen Özel Kuvvetlerin de sızma girişimi yaptıkları öğrenildi. TSK unsurlarının Kuzey Irak içinde 25 kilometre kadar derinliğe indikleri biliniyor.

Haberin devamını okumak için Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber