'Süleyman Şah, eski yerine taşınacak' iddiası

TSK'nın ÖSO militanlarıyla birlikte gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Harekatı'nda önemli eşiklerden birinin güvenlik nedeniyle Menbiç'in Karakozak köyünden taşınmak zorunda kalınan Süleyman Şah Türbesi'nin tekrar eski yerine getirileceği iddia edildi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 06 Haziran 2018 09:04, Son Güncelleme : 06 Haziran 2018 09:07
'Süleyman Şah, eski yerine taşınacak' iddiası

Yeni Şafak'ta yer alan haberde Ankara ile Washington'un Menbiç anlaşmasında Horoz, Ebu Galgal, Sulayim, Tışrin, Sırrrin ve Karakozak da YPG çekildikten sonra Süleyman Şah Türbesi yeniden eski yerine taşınacağı ifade edildi.

Haberde ayrıca 'Bölgede 11 gözlem noktasının kurulacağı, bunun 6'sının Türk Silahlı Kuvvetleri, 5'inin ise Pentagon'a ait olacağı öğrenildi. YPG'nin varlığına tamamen son verilecek stratejik kentte asayiş, eğitim, sağlık, yargı gibi birimler yeniden şekillenecek, YPG'ye ait tüm kalıntıları ortadan kaldırılacak' bilgisi yer aldı.

Süleyman Şah Türbesi 2015'te gece yarısı operasyonu ile Suriye'nin Eşme Köyü'nden gece yarısı operasyonu ile Türkiye sınırına getirilmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, nisan ayında, bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasından sonra türbenin eski yerine götürüleceğini söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber