Kaymakam boğa güreşinde az daha kalsın eziliyordu...

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Mayıs 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Artvin'in Murgul ilçesinde yapılan boğa güreşleri esnasında canlı yayında olan Murgul Kaymakamı Halil Avşar, boğalar tarafından ezilme tehlikesi atlattı.

Murgul Çevre Köyleri Boğa Güreşleri Düzenleme Derneği tarafından yapılan 15. Murgul İlçesi Özmal Köyü Kültür Sanat Festivali çerçevesinde yapılan boğa güreşlerinde zaman zaman hızını alamayan boğalar arena dışına taştı. Festivali canlı olarak yayınlayan Kaçkar TV'ye röportaj veren Murgul Kaymakamı Halil Avşar, boğaların üzerine gelmesiyle ezilme tehlikesi atlattı. Kaymakam Avşar, boğaların üzerine geldiğini görünce canlı yayını bırakarak protol alanına kaçtı.

Baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, ayak ve deste olmak üzere 6 kategoride Rize ve Artvin'den gelen 80 boğa güreşlere katıldı. Festival etkinlikleri kapsamında buzağı güzellik yarışması da düzenlenirken, seyirciler yarışmaya büyük ilgi gösterdi. Eski gelenekleri yaşatmak için 15 senedir bu festivali yaptıklarını söyleyen Dernek Başkanı Mehmet Şeyhoğlu, "Atalarımız yaylaya çıkmadan önce boğaları güreştirirlermiş. Biz de bu geleneği devam ettirmek için bu festivali sürdürüyoruz. Festivalimizin daha iyi olması için bölgemiz işadamlarından destek bekliyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber