Körfez Öğretmenevi grevi sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2007 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Körfez Öğretmenevi'nde 56 gün süren grev, işyerinde ilk toplu iş sözleşmesinin imzalanmasıyla sona erdi.

OLEYİS Genel Sekreteri Ali Çağlayan, 56 gündür büyük zorluklarla devam eden Körfez Öğretmenevi grevinin, sendikanın taleplerinin kabul edilmesiyle sona erdiğini bildirdi.

"Sendikalı olma haklarını koruma ve onurlu bir yaşamı savunma konusunda gösterdikleri direniş ve kararlılıktan dolayı" grevdeki işçileri kutlayan Çağlayan, örgütlenme sürecinde ve grev boyunca destek ziyaretlerinde bulunan sendika ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür etti.

Körfez Öğretmenevi işçisi 26 kişiden 17'sinin DİSK/OLEYİS'te örgütlenmelerinin ardından, sendika 11 Ekim 2006'da üyeleri adına toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi aldı.

"İşverenin toplu sözleşme görüşmelerine katılmadığı ve sendikal örgütlülüğü tanımadığı" gerekçesiyle, yasal sürenin dolmasının ardından 14 Şubat 2007'de alınan grev kararı, 23 Mart 2007'de uygulamaya konuldu. Toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde sendika üyesi 6 kişinin işine çeşitli gerekçelerle son verildi.

Tarafların vardıkları anlaşma sonucu ilk kez imzalanan toplu sözleşme, 1 Ocak 2007-31 Aralık 2008 arasında geçerli olacak.

Toplu sözleşmeyle, ücretlere, birinci yıl için önce yılbaşındaki asgari ücret zammı (yüzde 6) yansıtıldı, ücretler daha sonra da yüzde 15 artırıldı. İkinci yıl ücretlerine ise enflasyon oranında zam yapılacak.

İşçilere aylık ücret tutarında 2 ikramiye verilecek. İşçiler, yemek, çocuk, eğitim, ölüm, doğum, yakacak gibi adlar altında yapılacak yardımlardan da yararlanacak.

Ayrıca, işlerine son verilen 3 işçinin yeniden işe başlatıldığı, 2 işçinin ise işe dönüş davalarının lehlerine sonuçlanması durumunda yeniden işlerine başlatılacakları bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber