Sizin işiniz siyaset değil!

Seçim sürecinde bazı bürokratların girdiği partizanlık yarışı devlete zarar veriyor. Son skandal Yargı'nın tepesinden geldi. Danıştay üyesi Aysel Demirel'in CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'yi hedef alan ifadeleri her şart altında tarafsızlığını koruması gereken yargıya yeni bir darbe vurdu.

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 11 Haziran 2018 13:20, Son Güncelleme : 11 Haziran 2018 18:11
Sizin işiniz siyaset değil!

Sandıkların kurulmasına iki haftadan az bir süre kala bazı bürokratların tehdit ve hakaret dolu açıklama kervanına Danıştay üyesi Aysel Demirel de katıldı. Yüksek yargı üyesi Demirel, sosyal medya hesabından, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye eleştiren bir paylaşımda bulundu. Demirel, "Muharrem İnce zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık, unutmayacağız" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 2014'te Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine atanan, ardından Danıştay üyesi olan Aysel Demirel, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yüklendi. İnce'nin başörtüsüyle ilgili açıklamalarını eleştiren Demirel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Evet çok şükür başörtüsü mesele olmaktan çıkmıştır bugün gizlemeye çalıştığınız gerçek niyet ve çabalarınıza rağmen. Muharrem İnce zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık unutmayacağız" ifadesini kullandı.

Siyasilere yönelik bir tehdit de İstanbul Tuzla Evliya Çelebi Ortaokul Müdür Yardımcısı Aydın Şen'den geldi. Yine sosyal medya hesabından hakaret ve tehdit içerikli mesajlar paylaşan Şen, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin mitingine katılanlara yönelik olarak "Piç" dedi. Tehditlerinin çok fazla paylaşılmasının ardından hesabını kapatan Şen, mesajında şu ifadelerini kullandı: "15 Temmuz'da denediniz tank ile uçak ile tüfek ile baş eğmedik, şimdi Kadıköy'de 3-5 piçle mi başaracağınızı sanıyorsunuz? 15 Temmuz'da elimiz de belimiz de boştu bu sefer ne elimiz boş olur ne belimiz!!! Yiyen çıksın sokağa!!!"

Aslında bu mesajlar bir süredir artıyor. Cezasızlık ve takipsizlikten de güç alan bu isimler sosyal medya üzerinden siyasileri tehdit etmekten çekinmiyor. Bu isimlerin hiçbiri hakkında henüz bir soruşturma veya adli takibat başlatılmadı. Cezasızlığın verdiği güvenden cesaret alan bürokratlar ve memurların tavırları en çok da tarafsızlığı bağımsızlığı ile varolmak zorunda olan devlet sistemine zarar veriyor. Daha önce de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Alparslan Akıncı, sosyal medya hesabından, muhalif liderleri hedef alan paylaşımlarda bulunmuştu. Akıncı, İYİ Parti lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener için "Brütüs Meral, vallahi uzaylı Mustafa Topaloğlu gibisin sen" diye yazan müşavir Akıncı, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'na da "BOP Karamollaoğlu olabilirsin ama sen hiçbir zaman milli olamazsın. Sakın Kahramanmaraş'a gelme...." ifadelerini kullanabilmişti.

Bürokrasinin siyasetle 'ilişkisinin' en çok tartışıldığı olaylardan biri de 31 Mayıs'ta Malatya'da yaşandı. TESK'in düzenlediği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı proframa 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel de katıldı. Korgeneral Temel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP adayı Muharrem İnce'yi eleştirmesini alkışlayınca bir anda muhafletin hedefine girmişti. İnce, bir askeri siyasi parti programına katılıp, bir başka siyasi partinin eleştirilmesini alkışlamasına tepki göstererek "Seçilirsem ilk yapacağım iş o komutanı emekliye sevkedip apoletlerini sökmek olacak" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Korgeneral Temel'in protokol gereği orada olmak zorunda olduğunu belirterek "Ben anayasa gereği hepsinin başkomutanıyım. Bunu bile bilmiyorsunuz" diyerek Temel'i savunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber