Okullara 'e-kayıt'lar 1 Haziranda başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 10:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İlköğretim okullarına kayıtlar, bu yıl ülke genelinde internet üzerinden yapılacak.

Okullara kayıtlar, 1 Haziran Cuma gününden itibaren başlayacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "e-kayıt" konulu bir genelge yayınladı.

Çelik, genelgede, 2006-2007 öğretim yılı kayıt döneminde 5 ilde (Adana, Ankara, Eskişehir, İstanbul, İzmir) pilot uygulaması yapılan e-Kayıt sisteminin, 2007-2008 öğretim yılında e-Okul sistemi içerisinde ülke genelinde uygulanmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Çelik, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince "Öğrenci Yerleştirme Komisyonu"nun mayıs ayı içerisinde kurulacağını ve öğrencilerin oturdukları yere en yakın okula yerleştirilmeleri için kayıt alanlarını belirledikten sonra ilgili okul müdürlüklerine duyurusunu yapacaklarını belirterek, bu planlamanın, 6. sınıfı bulunmayan okulların 5. sınıfını bitiren öğrencilerin hangi okula gideceğini de kapsayacağını ifade etti.

6, 7 ve 8. sınıfı bulunmayan okullarda 5. sınıfı bitiren öğrencilerin isim listesinin 5. sınıfı bitirdiği okulun müdür ve yetkili öğretmeni tarafından 6. sınıfı planlanan okula bildirileceğini kaydeden Çelik, planlanan okulun isim listesini aldıktan sonra nakil için gerekli olan işlemi yapacağını bildirdi.

Yeni kayıtların, 1 Haziran 2007 tarihinden itibaren öğrenci velisi tarafından doğrudan okul müdürlüğüne müracaat edilerek yapılacağını belirten Çelik, "Öğrenci Yerleştirme Komisyonu" kararı doğrultusunda, e-Okul sisteminde aday kayıt bölümüne geçici kayıtların yapılacağını bildirdi.

Genelgeye göre, şehit, malul ve muharip gazi çocuklarının talepleri halinde istedikleri okula kayıtları yapılacak.

Okulun kontenjanının dolmaması halinde, kardeşlerin aynı okulda birleştirilmesi, ana sınıfını okuduğu okula devam edebilmesi, çalışan anne ve babanın iş yerlerinin bulunduğu alanın dahil edildiği okula kayıt yaptırma talepleri değerlendirilecek.

Çelik, ayrıca, "Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nin, 'Öğrenci velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlanamaz.' hükmü gereği velilerden kayıt sırasında hiçbir şekilde zorla bağış alınmaması konusunda da uyarıda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber