Bu da Ziraat'in Wolfowitz'i

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Bankası'nın Almanya'daki iştirakine genel müdür olarak atanan Hans Michael Sona, eşini boşayıp Türk asıllı sekreteri ile evlendi. Sonra da eşini Ziraat International'in ortağı olduğu bir şirkete müdür yaptı.

DÜNYA Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, sevgilisini kayırdığı için gündeme otururken, benzer bir aşk ve torpil skandalı da Ziraat Bankası'nın Almanya'daki iştiraki olan ve gurbetçilere hizmet veren Ziraat Bank International AG'de yaşandı. Ziraat Bank International'daki ?usulsüzlük ve torpil? iddialarından bıkan Ziraat Bankası yönetimi, Almanya'daki bankanın başına, Alman bir genel müdür atadı. Ancak bir süre sonra Genel Müdür Hans Michael Sona'nın adı, çok daha büyük bir skandala karıştı. Sona'nın, eşini, sözleşme imzaladığı bir şirkette müdür olarak işe başlattığı, eşinin, ?eski sekreteri? olduğu ve Sona'nın, Alman eşinden boşanarak sekreteri ile evlendiği ortaya çıktı. Ziraat Bankası'nın iştiraki Ziraat Bank İnternational AG'de 2005 yılında yaşanan ?fıkra? gibi skandalı murakıplar ortaya çıkardı.

MURAKIPLAR TESPİT ETTİ

Ziraat International AG'deki olay, Bankalar Yeminli Murakıpları'nın incelemeleriyle ortaya çıktı. Murakıplar, Ziraat International AG'nin, Almanya'da faaliyet gösteren bir şirketle ?poliçe satım? sözleşmesi imzaladığını belirledi. Murakıplar, poliçe satım işlemi nedeniyle alınan komisyonların, bankada bu iş için istihdam edilen personelin ücretlerini bile karşılamadığını tespit etti. Banka, 2005 yılında poliçe satış işleminden 15 bin euro gelir elde etti, ancak bu işlem için 39 bin 202 euro harcandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber