Erdoğan'ın konuşmasının tam metni

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki patlamaya ilişkin olarak, ?Terörün dini, ırkı, vatanı, milleti yok? dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) siyasi parti genel başkanlarıyla yapacağı toplantıların ilkinde konuşan Başbakan Erdoğan,Ankara'daki patlamaya değindi.

Terörün, insanların yoğun bir biçimde bulunduğu bir saatte haince, gaddarca saldırısına bir kez daha şahit olunduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

?Her zaman söylüyoruz, terörün dini, ırkı, vatanı, milleti yok ve masum insanların yaşamlarına kasteden bu bombalı saldırı tabii ki tüm milletimizi derinden üzüntüye boğmuştur. Terör; nerede, kimi, nasıl, niçin, ne zaman vuracağı belli olmayan bir fenomen... Bu menfur hadiseyi bir kez daha şiddetle, nefretle telin ediyorum, yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Tabii dün akşam biz anında olay yerinde incelememizi, tetkiklerimizi yaptık. Daha sonra hastanelerdeki vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Emniyet örgütümüz bütün hassasiyetiyle, güvenlik güçlerimiz çalışmalarını yaptılar ve şu anda sabah Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanımız Abdullah Bey'in başkanlığında, heyet çalışmalarını yapıyor ve bütün laboratuvar çalışmalarının neticeleri de kurula getirilmiş vaziyette ve bir an önce bu konudaki net açıklamayı da, kurulumuz açıklamasını yapmak suretiyle olayların bundan sonraki sürecine yönelik adımlarını atmaya devam edeceğiz. Kaldı ki daha 3 gün önce Terörle Mücadele Yüksek Kurulumuz yine periyodik olarak yapmakta olduğu çalışmalarını yapmış ve bu yaz sezonuna girerken özellikle büyük şehirlerimizde, turizm bölgelerimizde terör örgütünün bu tür eylemlere girebileceği endişesini zaten taşımaktaydık.?

Terörün nasıl tedbir alınırsa alınsın bunun bir noktaya kadar olabileceğine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

?ABD'de İspanya'da, İtalya'da, Fransa'da, İngiltere'de birçok yaşadığımız olaylar var, görüyoruz. Dünyanın her yerinde en güçlü güvenlik tedbirlerini alabilen ülkelerde de yine benzerlerini yaşadık, yaşıyoruz. Bununla beraber yaşayacağız, ama teröre karşı da birliğimizi, beraberliğimizi herhangi bir farklı siyasi ranta bu işi dönüştürmeden milletçe alacağız.

Çünkü bu benim, senin, onun değil, hepimizin ortak sorunudur. Hatta belli bir ülkenin de değil uluslararası ortak bir mücadele platformunu oluşturmak suretiyle buna karşı mücadele etmeye mecbur olduğumuz bir konu. Ancak şundan kimsenin şüphesi olmasın; milletimiz bu tür hain saldırılar sonrası bundan önce olduğu gibi daha çok birbirine yakınlaşmakta, kenetlenmekte, sahip olduğu kazanımları da koruma azmini artırmaktadır. İstikrar ve huzurumuza kast edenlere verilecek en güzel cevap, yine milletçe birlik ve beraberlik içinde huzur ve istikrarımıza daha çok sahip çıkmak olacaktır. Toplumsal barışımızı zaafa uğratmadan daha da güçlendirmenin gayreti içerisinde olmalıyız. İşte böyle bir zamanda Türkiye'nin tam da konuşması gereken şey şüphesiz ki siyasi ve ekonomik istikrardır.?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?Türkiye olarak bizim iktidarımızın hedefi gelişmiş ülkeler. Biz oraya bakarak kendimizi yönlendiriyoruz. Yoksa arkada, geride kalanlara bakarak 'biz çok iyi durumdayız' dersek kusura bakmayın olduğumuz yerde patinaj yapmaya devam ederiz? dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) siyasi parti genel başkanlarıyla yapacağı toplantıların ilkinde konuşan Başbakan Erdoğan, demokratik istikrarın Türkiye için vazgeçilmez öneminin herkes tarafından paylaşıldığını vurguladı.

?Demokratik istikrar olmadan ekonomik istikrarı kimse konuşamaz? diyen Erdoğan, Türkiye'nin geçmişte ekonomik alanda ne kaybettiyse, demokratik istikrarı kaybetmesinden veya demokratik yaşamın zedelenmesinden kaybettiğini söyledi.

Erdoğan, ?Artık biz bunu yapmak istemiyoruz ve bunun bedeli ne olursa olsun bu bedeli ödeme gayretiyle yola çıkmış bir partidir, AK Partidir... Türkiye'nin yıllar yılı ortaya müşterek bir irade çıkaramayan, birlikte karar alamayan zayıf koalisyon hükümetleriyle neler kaybettiğini, enerjisini ne kadarını toprağa gömdüğünü, dış politikadan dış ticarete ne büyük zayiatlar verdiğini siz sanayiciler çok iyi biliyorsunuz? diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 1946-2002 yılları arasında 14 kez milletvekili genel seçimlerinin yapıldığını ve 1946'dan bu yana 6 kez erken seçim gerçekleştirildiğini hatırlatarak, ?AK Parti hükümeti de üçlü koalisyon hükümetinin Türkiye'yi sürüklediği siyasi, ekonomik, sosyal istikrarsızlıktan sonra mecbur kaldığı bir erken genel seçim sonrasında kurulmuştur? dedi.

Çok partili siyasi hayata geçilen 1946'dan 2006'ya kadar 60 yılda Türkiye'de 45 hükümet kurulduğunu anımsatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Bu 45 hükümetin iktidar süresi ne kadar? 17 ay. 17 ayda siz bu ülkeye ne verebilirsiniz? Bırakın vermeyi sizin bir defa kadrolarınızı tanımanız mümkün değil. Hazırladığınız eylem planının hayata geçirmeniz bile mümkün değil. İngiltere'de, Almanya'da, Fransa'da böyle bir tablo düşünülebilir mi? Ben size geri kalmış ülkelerden bahsetmiyorum. Bizim böyle bir hedefimiz yok. Türkiye olarak bizim iktidarımızın hedefi gelişmiş ülkeler. Biz oraya bakarak kendimizi yönlendiriyoruz. Yoksa arkada, geride kalanlara bakarak biz çok iyi durumdayız dersek, kusura bakmayın olduğumuz yerde patinaj yapmaya devam ederiz. Onun için biz büyük hedeflere konuşlanmış bir iktidarız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber