Beyin paraşüt gibidir

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyin paraşüt gibidir, açılmadan çalışmaz, diyen Prof. Dr. Nurselen Toygar, hayatın sırlarının beyinde olduğunu belirtti.

Sağlık olmadan mutluluk, mutluluk olmadan da yaşam potansiyeli olmayacağını, beyni çalıştırmanın kişinin kendi elinde olduğunu açıklayan Toygar, "Yaşamın tekdüzeliğini kırın ya da günlük alışkanlıklarınızda değişiklikler yapın? dedi.

TRİLYONDAN DEĞERLİ

Her canlının yaşama belirli bir enerji kredisiyle başladığını ve yaşam boyu bu krediden harcadığını kaydeden Toygar, sağlıklı yaşlanmanın kişinin sağlıklı yaşam biçimine bağlı olduğunu söyledi. Toygar, "Kanser dahil her hastalıkta doktor ve ilaç yüzde 20, kişinin yaşam isteği yüzde 80 etkilidir. Beyinden salgılanan iyileştirici hormonlar, trilyondan daha değerlidir. Üstelik böyle bir ilaç henüz keşfedilmemiştir. Mutluluğu ve mutsuzluğu beyin sağlar" dedi.

GÜL, MUTLU OL

Toygar, ?Sakinlik prim yapar, değiştiremeyeceğimiz şeyleri olduğu gibi kabul etmezsek hasta oluruz. Amaçları olmayanlar, beyinlerini ve kendilerini bitirmeye mahkum etmiştir. Gülün, gülünce beyin mutluluk hormonu salgılar? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber