Meteorolojiden peş peşe yağış uyarısı geldi

İstanbul'da saat 21.00'e kadar sağanak yağışın etkili olacak. Yağışın saat 16.00'ya kadar başlaması bekleniyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Haziran 2018 15:33, Son Güncelleme : 28 Haziran 2018 19:08
Meteorolojiden peş peşe yağış uyarısı geldi

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ; Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Muğla, Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli, Ordu, Giresun çevreleri ile Samsun'un doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Edirne, Kırklareli, Çanakkale çevreleri, Balıkesir'in batı ilçeleri ile İzmir'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Edirne, Kırklareli, Çanakkale çevreleri, Balıkesir'in batı ilçeleri ile İzmir'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, yağış anında ani kuvvetli rüzgar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

AKOM'dan İstanbul'a yağış uyarısı

İstanbul'da saat 21.00'e kadar sağanak yağışın etkili olacak. Yağışın saat 16.00'ya kadar başlaması bekleniyor.

İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) dün gece saatlerinde şiddetli yağışın etkili olduğu İstanbul için yeni bir uyarı daha yaptı.

Açıklamada, kentin Marmara denizi üzerinden gelen yeni sağanak yağışın etkisi altına gireceği bildirildi.

Yağışın (Saat 15.00 itibariyle) bir saat içerisinde başlaması beklendiği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Güney bölgelerinden başlayacak olan yağış; Kartal, Maltepe, Kadıköy, Fatih, Beşiktaş ilçelerinde etkili olacak. Saat 21.00'a kadar aralıklarla kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde devam etmesi bekleniyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber