Türban krizi adaya çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Mayıs 2007 07:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

KKTC'deki üniversitelerde türbanlı öğrenci sayısı 2 bini aşınca tedbirler artırıldı. Krizi büyütmek isteyen öğrenciler ise organize türban eylemleri düzenliyor

Türbanlı öğrenci sayısındaki artış, KKTC'deki üniversitelerin yöneticilerini zor durumda bıraktı. İnternet sitelerinde öğrencilere YÖK'ün uyguladığı kılık-kıyafet yönetmeliğini hatırlatan ve disiplin cezası uyarısında bulunan yöneticiler, güvenlik görevlilerini de türban konusunda hassas davranmaya çağırdı. Bazı öğrencilerin ise sorunu gündemde tutmak için organize 'türban' eylemleri yaptığı öne sürüldü.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Erdoğan Sorakın, "Bir şikâyet gelirse gerekeni yaparız" derken, rektörler de türban konusunda taviz vermeyeceklerini açıkladı. Ülkede yaklaşık 2 bin türbanlı öğrencinin öğrenim gördüğü sanılıyor.

Kamerada türban gösterisi

Türkiye'den gelen öğrencilere YÖK'ün belirttiği kriterlerin uygulandığını söyleyen Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Güven, "Türbana ilişkin kurallar internet sitemizde yer alıyor. YÖK'ün kurallarını sürekli hatırlatıyoruz" dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan da "Bazı öğrencilerin güvenliklerden gizli olarak türban taktığını ve daha sonra kamera gördüğünde kendini kameranın önüne attığını" öne sürerek, "Amaçları, organize olarak simgesel sorun çıkarmak" dedi.

Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zeynep Onur, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nüket Saraçel ve Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu da türbana taviz vermeyeceklerini açıkladılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber