BES'den özel okul fiyatlarına tepki

Haber Giriş : 26 Mayıs 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, özel okullarda yemeği, servisi, forması, yardımcı kitabı ve kayıt parasıyla birlikte bir öğrencinin maliyetinin 15 bin YTL ile 35 bin YTL arasında bulunduğunu belirterek, özel okul sahiplerini eleştirdi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı yaptığı açıklamada, özel okul ücretlerinin mevzuat gereği, okulun bulunduğu ildeki enflasyon rakamlarının dikkate alınarak belirlenmesi gerektiğini ancak, yapılan zamların enflasyonun çok üstünde açıklandığını söyledi. Enflasyon oranının yüzde 8-10 arasında olduğunu hatırlatan Avcı, bazı özel okulların ücretlerine yüzde 23'e varan zam yapıldığını kaydetti.

?Ortalama özelliklere sahip bir özel okulun sadece eğitim ve yemek masrafları 15 bin YTL'yi buluyor? diyen Avcı, öğrenci bulamamaktan ve yarı kapasiteyle çalışmaktan şikayet eden özel okul sahiplerinin bu fahiş zamlarla kendi kuyusunu kazmakta olduğunu ifade etti.

Avcı, Özel eğitim kurumlarının devletin nitelikli okullarının yerini almaya başlamasına, öğretmenlerin özel okullarda çok az ücretlere çalıştırılmasına karşı olduklarını söyledi. Avcı, devlet okullarında kayıt paraları ve çeşitli adlar altında toplanan paralar yüzünden de son yıllarda özel okullara rağbetin arttığını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu duruma el koyması gerektiğini kaydetti.

TÜRKİYE'DEKİ ÖZEL OKUL ÜCRETLERİ BATI ÜLEKLERİNDEN DAHA FAZLA

Avcı, zam sonrasında ortaya çıkan özel okul ücretlerinin, eğitim kalitesi açısından Türkiye'den çok ilerde olan Batılı ülkelerdeki okul ücretlerinin bile üzerinde olduğunu kaydetti. Avcı, ?Türkiye'de bir vakıf üniversitesinde yıllık eğitim ücreti en az 10 bin dolardan, Amerika'da 6 bin dolardan, İngiltere'de 12 bin dolardan, Kanada'da 6 bin dolardan, Avusturalya'da 10 bin dolardan başlıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber