Tezgahtar mektepleri geliyor istihdam garantisi veriyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Mayıs 2007 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Perakende sektörü, işsizliğin 2,5 milyona ulaştığı Türkiye'de Perakende Akademisi açarak hem istihdama katkı sağlayacak, hem de nitelikli eleman yetiştirecek.

Geleneksel perakendecilikten organize perakendeciliğe geçmeye hazırlanan perakende sektörü, nitelikli eleman ihtiyacını da kendisi karşılayarak uluslararası arenada yerli markalarla rekabet etmeyi hedefliyor. Perakende Akademisi, istihdam garantili kurslarıyla, hazır giyim ve gıda sektörüne tezgahtar, kasiyer, satış görevlisi ve mağara müdürleri yetiştiriyor İstihdam garantili kurslar düzenleyen Perakende Akademisi'nin hazırladığı sosyal sorumluluk projesinin tanıtım toplantısına Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı Şeref Songör, İstanbul PERDER Başkanı Erdal Tüfekçi, Perakende Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güler, Perakende Akademisi Genel Müdürü Hasan Aydoğan ile İstanbul İşkur yetkilileri ve projeye destek veren firmalardan yetkililer ile kursiyerler katıldı.

1 MİLYON KİŞİYE İHTİYAÇ VAR

Şu anda perakende sektörünün 1 milyon nitelikli çalışana ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Perakende Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güler, "Eğitim ve danışmanlık şirketi olarak başladığımız iş sektörün ihtiyaçları doğrultusunda akademiye dönüştü. En önemli amacımız eğitime gelenlerin perakendeciliği meslek olarak görmelerini sağlamak." dedi. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ilk 'perakendecilik ve mağazacılık eğitim merkezi' olan Perakende Akademisi'nin, İş-Kur ve İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) desteğiyle geliştirdiği yeni projesi kapsamında her kurs döneminde 150 kursiyere eğitim veriliyor. Akademi, teori sınıfları, uygulama sınıfları, konferans salonu, idari ofisler, market ve tekstil mağazası ile kursiyerlere teorik eğitimin yanı sıra gerçek çalışma ortamlarında pratik yapabilme olanağı da sağlıyor. Şu anda 2,5 milyon nitelikli eleman istihdam eden perakende sektörünün, hala 1 milyon kişilik bir insan kaynağına ihtiyacı var. Perakende Akademisi'nin projesi, kursiyerlere sağladığı imkânlarla, ülke çapında üniversite mezunu işsiz sayısının 60 binleri bulduğu günümüzde, bir sosyal sorumluluk projesinin gerekliliklerini de yerine getiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber